stanje se pogoršalo

Nakon operacije srca dobio i upalu pluća: Kićo Slabinac još je u bolnici nakon ugradnje tri premosnice

09.10.2020 u 10:47

Bionic
Reading

Legendarni pjevač operiran je sredinom kolovoza u KBC-u Zagreb zbog ozbiljne koronarne bolesti koja mu je zahvatila krvne žile. Nakon operacije je pokupio upalu pluća, pa nakon toga završio na respiratoru

Prijatelji 79-godišnjeg pjevača za Jutarnji list su otkrili da mu se zdravstveno stanje pogoršalo: 'Taman kad pomisliš da je našem Kići krenulo na bolje, doznaš da se njegovo zdravlje opet pogoršalo. Situacija se mijenja svakih par dana. On se bori. On se ne da. Ali, nikako da dođe dan u kojem bismo svi mogli odahnuti i reći: najgore je prošlo'.

Krunoslava Kiću Slabinca operirao je kardiokirurg Hrvoje Gašparović, koji je ranije operirao Miroslava Škoru, Stanka Šarića i Danijela Banića, redom poznate pjevače, a tijekom operacije su legendarnom slavonskom glazbeniku ugrađene tri premosnice. Unatoč uspješnom zahvatu stanje se zakompliciralo zbog respiratornih problema.

'Kićo Slabinac nije stavljen ni u kakvu komu, već je sediran lijekovima i stavljen na respirator, da se odmori i da njegova prsna kost zacijeli. Cilj je da se ispod prednje stijenke prsišta, dok je na respiratoru, formira takozvana fibrozna ploča i da se nakon toga i prsna kost oporavi. Dakle, Kićo je budan, ali pod lijekovima, i pod monitoringom na jedinici intenzivnog liječenja. Dobre su šanse za njegov oporavak, a Kićo bi, s obzirom na dobro stanje srca, već bio doma da nije bilo ovih dodatnih problema', rekao je sredinom kolovoza liječnik Gašparović.

Nije poznato kada će Kićo biti pušten iz bolnice. 'Tijekom boravka u bolnici Kićo je, nakon operacije, dobio bolničku infekciju. Uskoro nakon toga i upalu pluća. Kada se koliko-toliko oporavio od tih bolesti, ispostavilo se da mu se ponovo otvorila rana na prsima, a kada se to saniralo, opet je podlegao upalama', izjavili su Kićini prijatelji, a posebno su žalosni njegovi sinovi 41-godišnji Pavao i 39-godišnji Ivan. Navodno su se u posljednja dva mjeseca pripremali za najgore u nekoliko navrata.