nadolazeći blagdani

Nakon obiteljskih trzavica i ukidanja titula, otkriveno je kako će izgledati Božić u danskoj kraljevskoj obitelji

29.11.2022 u 11:55

Bionic
Reading

Odnosi u danskoj kraljevskoj obitelji nisu stabilni otkako je kraljica odlučila ukinuti titule djeci svojeg mlađeg sina, princa Joachima. Iako kraljica tvrdi da je odluka donesena za dobrobit kraljevine i mladih unuka, sin ne može preći preko toga te su njihovi odnosi uistinu poljuljani

Odnosi među članovima danske kraljevske obitelji nisu stabilni otkad je kraljica 28. rujna otkrila da će od 1. siječnja 2023. četvero od njezinih osmero unučadi biti oduzete titule 'princa i princeze' i da se više neće nazivati ​​Njegovo/Njezino Kraljevsko Visočanstvo.

Iako se kasnije ispričala unučadi i sinu Joachimu objasnivši kako je ta odluka najbolja za kraljevstvo i sretnije odrastanje njezinih unuka i unuke, obitelj je jako uvrijeđena.

Kao rezultat uvrede na osobnoj razini, obitelj princa Joakima odlučila je da neće slaviti Božić s ostatkom obitelji. Potvrđeno je da će Božić provesti izvan Danske uživajući u 'dugo planiranom putovanju u inozemstvo', no lokacija zasad nije poznata.

  • +6
Danska kraljevska obitelj Izvor: Profimedia / Autor: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Najstariji sin kraljice Margrethe i nasljednik prijestolonasljednik Frederik provest će Božić sa suprugom princezom Mary i njihovo četvero djece u Australiji. Za princezu Mary to je sigurno emotivan trenutak s obzirom da je to njihov prvo posjet njezinoj domovini.

Kraljica ipak neće biti sama na najveći katolički blagdan. Božić će dočekati sa svojom sestrom princezom Benedikte i prijateljima u dvorcu Marselisborg u Aarhusu, sjeverozapadno od Kopenhagena, prema tradiciji.