na dva jezika

Nakon Jurice Pađena i Boris Novković snimio album za Bracu sa Srebrnjaka, na kojem se nalaze pjesme 'Hvala ti, Braco', 'U tvojim očima'...

21.10.2020 u 11:28

Bionic
Reading

Mnogima je nepoznato da su popularni domaći kantautori svojevremeno skladali pjesme posvećene Josipu Grbavcu, poznatijem kao Braci sa Srebrnjaka. Boris Novković je to napravio iz zahvale, a Jurica Pađen je za tportal ispričao od kad poznaje iscjeljitelja

'Hvala ti, Braco', 'U tvojim očima', 'Kroz tebe', 'Sve što si nam dao'..., samo su neki od naziva skladbi Borisa Novkovića koje je posvetio iscjelitelju s kojim prijateljuje od 2005. godine.

'Slava i bogatstvo ne znače nužno i sretan život te se Boris tijekom svoje karijere susreo s mnogim poteškoćama, među kojima je bila i depresija, koja ga je dovela Braci. Pomoć koju je primio Bracinim darom potaknula ga je da napiše i otpjeva cijeli novi album pjesama koje zajedno slave Bracu i njegov dar. (On je sada iste dobi kao i Braco.) Srećom, Boris je snimio ovaj album na materinjem hrvatskom jeziku, a drugu verziju na engleskom jeziku. Energičan i dinamičan glazbeni doprinos još je jedan predivan način na koji se može doživjeti povezanost s Bracom', stoji na stranici 52-godišnjeg Brace sa Srebrnjaka, odnosno magistra ekonomije, iscjeljitelja Josipa Grbavca.

Na Borisovom albumu pop-rock zvuka nalazi se devet pjesama, a snimio je i verziju na engleskom jeziku. Kantautor je ranije izjavio da mu je iscjeljitelj pomogao da pobijedi na Dori. 'Braco mi je pomogao kad mi je trebalo. Vjerujem da je to zbog energije koju sam dobio od njega, a s kojom sam uspio probuditi energiju u sebi i pobijediti na Dori', rekao je svojevremeno.

No nije samo Boris napravio album za Bracu sa Srebrnjaka nego i Borisov kolega Jurica Pađen.

'Braco i ja smo dugogodišnji prijatelji. Rođen je na isti datum kad i moj sin i Ivica Kostelić. Album sam snimio u dvije verzije, na engleskom i hrvatskom prije četiri godine', ispričao nam je frontmen grupe Aerodrom kojeg gledatelji trenutno mogu pratiti kao člana žirija u showu 'Zvijezde pjevaju'.