PRONAŠLI JE U DARUVARU

Nakon incidenta u Zagrebu, policajci obavili razgovor s Lidijom Bačić i uručili joj obavijest o prekršaju zbog naročito drskog ponašanja

19.05.2019 u 11:28

Bionic
Reading

Na zahtjev Policijske uprave zagrebačke, policajci u Daruvaru, su u subotu uoči koncerta na Danima piva obavili, razgovor s pjevačicom Lidijom Bačić vezano uz incident koji se dogodio dan ranije u središtu Zagrebu, a u kojem je prema tvrdnjama svjedoka pjevačica fizički nasrnula na pješakinju. Policajci su u Daruvaru pjevačici uručili obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira

Lidija Bačić održala je u subotu navečer koncert na središnjem gradskom trgu u Daruvaru, u sklopu Dana piva, a uoči samog koncerta policija je obavila razgovor s njom.

Kako piše Jutarnji list, kriminalističko istraživanje se nastavlja vezano uz počinjenje prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, s obzirom da je u petak navečer pjevačica automobil parkirala na nogostupu Varšavske ulice, što je i bio razlog incidenta u kojem je fizički nasrnula na dvije Zagrepčanke.

Lidiju Bačić policija zasad tereti za naročito drsko ponašanje, a s obzirom da joj je uručena obavijest o prekršaju, neće je privoditi na Prekršajni sud, već će postupak ići redovnim putem.

  • +5
Koncert Lidije Bačić u Daruvaru na Danima Piva Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Podsjećamo, pjevačica Lidija Bačić, prema navodima svjedoka, u petak predvečer u Varšavskoj ulici u Zagrebu navodno je fizički nasrnula na prolaznicu s kojom se prethodno posvađala oko nepropisnog parkiranja.

Pjevačica se zaustavila na pločnik i popriječila put 62-godišnjoj Liljani Fajfer koja je ondje šetala s prijateljicom i psom. Žena je navodno pokucala na prozor automobila pjevačice kako bi joj dala do znanja da se tako ne smije parkirati te joj rukom zatvorila retrovizor, nakon čega je pjevačica navodno fizički nasrnula na Ljiljanu. Kći Ljiljane Fajfer na svom je Facebook profilu opisala tijek događaja te je priložila fotografije i video incidenta.

'Večeras u Varšavskoj, napad Lidije Bačić na moju mamu i njenu prijateljicu, koja je onkološki pacijent i na njenog malog psa... prvo se nepropisno parkirala na nogostupu, tako da su ju morale obilaziti i pri tome sići na cestu. Mamina prijateljica je rukom slučajno zakačila za retrovizor, nakon čega je mega fuj 'zvijezda' izletila iz auta, nogom udarila psića i maminu prijateljicu odgurnula, pri čemu je žena udarila glavom u zid... kada je vidjela da ju prolaznica sa druge strane ulice snima, gurnula je moju mamu na pod i pobjegla autom... čeka se policija...', napisala je u objavi na Facebooku Kristijana Urem.

U subotu je tportal stupio u kontakt s policijom koja je potvrdila da se incident dogodio oko 19:30 sati te da su policijski dužnosnici nakon zaprimanja dojave izašli na teren i napravili zapisnik. Također je rečeno kako su utvrđene sve okolnosti, odnosno da automobil pripada pjevačici te kako nam ništa detaljnije ne mogu reći dok se ne obave daljnje provjere.

Lidijin menadžer Faruk Buljubašić Fayo u SMS poruci kratko je opovrgnuo optužbe.

'Priča nema veze s istinom. Nemamo komentar', rekao je Buljubašić. Na svom se službenom Instagram profilu tijekom subote oglasila i Lidija Bačić. Objavila fotografiju sa citatom na engelskom jeziku: 'Postoje dvije strane svake priče. Zapamtite to prije nego krenete osuđivati' - glasi citat uz koji je pjevačica dopisala samo - 'Mudre misli'.