ogroman interes

Nakon hvaljenog filma stiže i serija od osam epizoda o životu Tome Zdravkovića

03.11.2021 u 14:54

Bionic
Reading

Novo ostvarenje Dragana Bjelogrlića o jednom od najvećih jugoslovenskih boema Tomi Zdravkoviću i službeno je postao srbijanski film s najboljim otvaranjam u povijesti Hrvatske. Nakon filma gledatelji će moći pratiti i istoimenu seriju

Poznato je da će uskoro biti emitirana i serija 'Toma'. Scenarist i redatelj Zoran Lisinac otkrio je neke detalje za srpske medije. Naveo da će se serija biti različita od filma.

'Serija ima 8 epizoda, obuhvaća sve Tomine žene. Prati njegov život mnogo temeljitije, 400 minuta materijala će biti u tome. Emitiranje će početi sredinom jeseni', izjavio je Lisinac, a donosi Hello.

'Kada smo počeli promovirati film, skovao sam frazu da je ovo 'impresionistički portret Tome Zdravkovića'. Kao pisac i redatelj ovog filma mogu reći da je to jedna fotografija života. Nazire se ideja koju smo mi imali i tiče se Tome. Samim tim, morali smo napraviti film koji funkcionira po dramskim zapletima. U isto vrijeme ispoštovali smo odgovornost u životu čovjeka koji je imao obitelj i ljude koji su ga poznavali. Pažljivo smo pričali sa Tominin bratom, rodbinom, ali u nekim dijelovima morali smo biti filmaši. Toma je volio filmove i mislim da bi mu se ovaj projekt svidio, smijao bi se i sam cijelom filmu', kazao je redatelj.

Nakon gotovo nezapamćenog uspjeha u Srbiji i BiH, gdje je film dosad pogledalo više od 700 tisuća ljudi, 'Toma' je i u Hrvatskoj uspio oboriti rekord star čak deset godina (rekord je prije 'Tome' držala komedija 'Parada' Srđana Dragojevića iz 2011.).

  • +2
Film 'Toma' Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo