ponovili su se

Nakon 30 godina: HRT-ov Dnevnik od ponedjeljka navečer u novom ruhu

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 21.09.2020 14:06
  • Objavljeno 21.09.2020 u 14:06
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

S prvim danom nove Jesenske sheme HRT-a, prvi put će emitirati i središnji večernji Dnevnik iz svog novog Studija 12 na zagrebačkom Prisavlju

'Nakon 30 godina duge povijesti, 'Dnevnik' izlazi iz malog studija od svega 50-ak kvadrata u četiri puta veći Studio 12. 'Dnevnik' je obogaćen najmodernijom tehnologijom tzv. proširene stvarnosti, kakvu koriste najmodernije svjetske televizije. 'Tema dana' više neće biti na samom kraju, nakon vremenske prognoze, već će biti unutar samog Dnevnika - koji će trajati, zajedno sa sportom i vremenskom prognozom, od 19 do 20:05 sati. Kao i do sada, novinari Informativnog programa HTV-a javljat će se s mjesta događaja, pravodobno informirati javnost, propitkivati i analizirati, te opravdati veliko povjerenje svojih gledatelja.

Đurica Drobac, Katarina Periša Čakarun

Đurica Drobac, Katarina Periša Čakarun

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Ščitar / Pixsell

Kroz središnji 'Dnevnik' gledatelje će voditi Đurica Drobac, Marta Šimić Mrzlečki i novo lice - Vlatka Kalinić, naša dugogodišnja novinarka. Uz njih u Dnevniku će biti i naši brojni novinari, reporteri specijalizirani za određena područja, koji će gledateljima uz najmoderniju grafiku predstaviti, opisati ili objasniti određenu temu. Pozivamo vas da budete s nama točno u 19 sati', izjavila je Katarina Periša Čakarun.

HRT-ov Dnevnik od večeras u novom ruhu

HRT-ov Dnevnik od večeras u novom ruhu

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Ščitar / Pixsell

U novi HRT-ov Studio 12 - pod vodstvom ravnatelja Tehnologije HRT-a Zvonimira Jukice, najavljuju s HRT-a, instalirano je sve najbolje što postoji na tom području i što koriste sve najveće europske javne televizije: od najmodernijih videozidova, 'spiderman' kamera s daljinskim upravljanjem, grafičkim sustavom za 'proširenu stvarnost' kakav upotrebljava većina europskih i svjetskih televizija, do STYPE tracking systema, hrvatskog proizvoda, jednog od najboljih svjetskih proizvoda u tom segmentu televizijske tehnike, a upotrebljavaju ga najrenomiranije europske tv kuće.

Kazimir Bačić

Kazimir Bačić

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Ščitar / Pixsell

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!