PEDRO SOLTZ

Najzgodniji Brazilac u Hrvatskoj sretan je i tužan u isto vrijeme, ali poručuje: 'Idemo do kraja'

10.12.2022 u 12:49

Bionic
Reading

Maneken i pobjednik posljednje sezone showa 'Ples sa zvijezdama' zgodni Brazilac s hrvatskom adresom Pedro Soltz ne krije da je nakon utakmice između Brazila i Hrvatske sretan i tužan u isto vrijeme, no sad kad je ispala reprezentacija za koju navija od rođenja, svim srcem bodri naše Vatrene

Pedro Soltz utakmicu je pratio sa suprugom, prelijepom manekenkom Iris Cekuš s kojom čeka drugo dijete. Zgodni Brazilac već duže živi u Hrvatskoj, a sad je navijao za svoj Brazil, kako nam je rekao uoči utakmice naglasivši da će se veseliti i pobjedi Hrvatske.

Nakon utakmice u kojoj se Hrvatska plasirala u polufinale SP-a, a uplakani Brazil počeo pakirati kofere za povratak u domovinu, Pedro je svojim sunarodnjacima poslao poruku podrške, poziravši u hrvatskom dresu na kojem piše Pedrovic, čestitao je repci uz poruku 'Idemo do kraja!'.

Uoči utakmice objavio je da je posljednjih dana dobivao milijune pitanja sa svih strana, sve je zanimalo za koga navija pa se potrudio potanko objasniti kome mu srce više naginje.

  • +2
Pedro Soltz Izvor: Promo fotografije / Autor: Luka Dubroja

'Kad čujem to pitanje, ne razmišljam dvaput. Automatski navijam za Brazil prije svega. To je moja zemlja! Rođen sam i odrastao tamo igrajući nogomet na ulicama, klubovima, školama, trgovima, pravim prvenstvima pa čak i u dnevnoj sobi (oprosti mama) … posvuda. Još se sjećam da sam kao klinac gledao svoje prvo Svjetsko prvenstvo 1994. kad su Romario i Bebeto ubili. Kasnije sam vidio najbolju momčad ikada s Ronaldom, Ronaldinhom, Rivaldom, Cafuom, Robertom Carlosom, Kakom i mnogim idolima. Imao sam zadovoljstvo čak biti blizu nekih od njih i igrati u mlađim generacijama. Kao i većini brazilske djece, moj san je bio biti nogometaš.

Moram reći da sam bio golman koji je želio igrati u napadu… Drugim riječima, ne može biti drugačije. To mi je u krvi, navijam za Brazil. S druge strane, Hrvatska je osvojila moje srce. To je zemlja koja me tako dobro prihvatila i naučio sam je voljeti. Vidjeti zemlju s 4 milijuna ljudi bez snažne 'infrastrukture/ulaganja' kao jednu od najboljih ne samo u nogometu nego i u mnogim drugim sportovima je nevjerojatno nadahnuće. Mala zemlja, veliko srce… i puno talenata.

Da ne kažem da je moje prvo sjećanje na Hrvatsku bio onaj dres s crveno-bijelim kvadratićima kad su davno osvojili treće mjesto i sa svim tim imenima koja su završavala s 'ić'. Pa onda i ja navijam za Hrvatsku', napisao je Soltz dodavši da na kraju tko god pobijedi, on pobjeđuje. No isto tako tko god izgubio, bit će tužan zbog njega.