ikona televizijskih ekrana

Najpoznatiji 'brkovi Hollywooda': Bio je doktor, odvjetnik, detektiv, slamao ženska srca, a Tom Selleck i danas je u izvrsnoj formi

02.09.2022 u 06:33

Bionic
Reading

Mnogi ga pamte po kultnoj krimi seriji 'Magnum' (prikazivala se u osamdesetima) i naslovnoj ulozi Thomasa Magnuma, privatnog detektiva koji živi na Havajima i vozi crveni Ferrari. Sudeći prema fotografijama, za razliku od mnogih koji se s godinama drastično mijenjaju, on se može pohvaliti nevjerojatnim mladolikim izgledom i zavodničkim osmijehom koji ga prati od početka karijere

Tom Selleck pojavio se u manjim ulogama u brojnim filmovima i televizijskim produkcijama prije nego što mu se dogodio Magnum (serija je trajala ukupno osam sezona, a za nju je dobio Emmy za izvanrednog glavnog glumca). Jedan od najdugovječnijih američkih glumaca svoj je zaštitni znak - brkove - rijetko kada brijao i to uglavnom zbog uloga koje su to zahtijevale. Obrijao ih je za film 'In & Out' iz 1997., a prije toga bio je bez njih u 'Charliejevim anđelima' 1976.

Sin Marthe Jagger i Roberta Deana Sellecka rodio se 1945. u Detroitu (Michigan). Otac mu je bio investitor u nekretnine dok je majka bila domaćica. Pohađao je Sveučilište Južne Kalifornije i u zadnjoj godini dobio košarkašku stipendiju nakon što je ušao u momčad kao junior. Prvo pojavljivanje na televiziji imao je dok je bio apsolvent na koledžu, u 'The Dating Game' 1965. Ubrzo nakon toga pojavio se u reklamama poput one za Pepsi. Glumio je u šest neuspješnih pilota serija prije nego što je dobio ulogu u 'Magnumu, P.I.' (1980.).

Najteža odluka u karijeri bila mu je izabrati između uloge Indiane Jonesa u 'Otimačima izgubljenog kovčega' i one Thomasa Magnuma, a obožavatelji serije 'Prijatelji' pamte ga kao Monicinog svojedobnog 'starijeg dečka' – doktora. Godine 2001. pojavio se obrijan za ulogu u 'A Thousand Clowns' na Broadwayu, no zbog napada 11. rujna ranije se završilo s izvođenjem te predstave.

Uvršten je u International Moustache Hall of Fame 2015., a glasno je podržavao predsjednika Ronalda Reagana tijekom 1980-ih.

Izvor: Društvene mreže

Premda glumi s vremena na vrijeme, najpoznatiji 'holivudski brk' odlučio se umiroviti. Povukao se na svoj ranč, a svojevremeno je izjavio da ga rad sa životinjama umiruje i čini sretnim te da mu je upravo to bilo potrebno nakon duge i iscrpljujuće filmske karijere. Kad je riječ o privatnom životu, oženio se manekenkom Jacqueline Ray 1971. godine te je usvojio njezinog sina Kevina. Razveli su se 1982. Drugi brak zasnovao je s Jillie Mack 1987. Par ima kćer Hannah.

  • +3
Tom Selleck Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia