SKORO pokupio MILIJUN

Nakon dugo vremena u 'Milijunašu' otvoreno pitanje za 500.000 kuna: Biste li znali odgovor?

24.02.2022 u 21:40

Bionic
Reading

Profesor francuskog jezika i povijesti Josip Paškov iz Čilipa večeras je popularnom game-showu 'Tko želi biti milijunaš?' otvorio pitanje za pola milijuna kuna. Posljednji je džoker iskoristio na 13. pitanju pa je pitanje za 500 tisuća kuna dočekao bez džokera, a natjecanje je napustio s 250.000 kuna

Paškov je u četvrtak navečer emisiju otvorio odlično a prvo pitanje koje mu je Tarik Filipović pročitao je bilo: 'U kojem je mjesecu 1959. 'umrla glazba'? Ponuđeni su bili odgovori veljača, svibanj, kolovoz ili studeni. Zatražio je pomoć znalaca su sugerirali da je riječ o veljači što je bio točan odgovor. Naime, 3. veljače 1959. godine poginuli su glazbenici Buddy Holly, Ritchie Valens i J. P. Richardson (The Big Bopper) u teškoj zrakoplovnoj nesreći u snježnoj Iowi i taj dan se smatra danom kada je 'umrla glazba'. Točan odgovor donio mu je 125.000 kuna.

Kod 13. pitanju za 250.000 kuna upitan je koji nogometaš na svom kontu ima više pogodaka nego službenih nastupa za svoju reprezentaciju: Marco van Basten, Gerd Muller, Pele, Ferenc Puskas. Odmah se odlučio iskoristiti preostali džoker 'pola-pola'. Kako su mu bili ponuđeni odgovori Gerd Muller i Pele, točnim odgovorom da je riječ o Gerdu Mulleru osvojio je iznos od 250.000 kuna.

Otvorio je 14. pitanje za 500.000 kuna, no odustao jer nije znao točan odgovor na pitanje: 'Sjeverni pol kojeg planeta krasi golema tajanstvena oluja u obliku pravilnog šesterokuta?'. Napustio je natjecanje s 250.000 kuna. Kad je završio igru, natjecatelj Josip Paškov je rekao da bi odgovorio da je točan odgovor Merkur. No to ne bi bio točan odgovor. Tarik je pojasnio da se puno toga u vezi s njom ne zna sa sigurnošću, od uzroka njezinog neobičnog oblika do objašnjena nedavne potpune promjene boje. Točan odgovor je Saturn.

  • +2
Tarik Filipović Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL