OSTAJE U AUSTRALIJI

Na krunidbu ne stiže otac buduće kraljice, poznato je i zašto

12.01.2024 u 10:53

Bionic
Reading

U najvažnijem trenutku njezinog života, kada će njezin suprug, princ Frederik biti okrunjen za danskog kralja, čime će ona postati suprugom kraljicom, uz princezu Mary neće biti njezin otac John Donaldson

Samo dva dana uoči krunidbe danskog kralja Frederika i kraljice Mary, otkriveni su i novi detalji. Ne samo da sama krunidba neće biti niti najmanje pompozna, kao što je bila ona britanskog kralja Charlesa III, već će s nje izostati i brojni članovi njihovih obitelji.

Frederikov mlađi brat, princ Joachim, zbog majčine abdikacije, a time i bratove krunidbe, stići će iz Amerike, gdje posljednjih mjeseci živi, no njegova djeca neće se pojaviti. Razlog je više nego jasan - nakon što im je kraljica Margrethe oduzela titule prinčeva i princeza, ne smatraju da tamo trebaju biti.

Isto tako iz Australije neće doći otac buduće danske kraljice Mary, John Donaldson. On će povijesni trenutak svoje kćeri pratiti iz obiteljskog doma u Australiji, a zašto ne dolazi otkrila je javnosti glavna i odgovorna za odnose s javnošću danske kraljevske obitelji Lene Balleby.

  • +9
Kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ona je rekla kako je Mary iznimno bliska s 82-godišnjim ocem, no on zbog svojih godina, ali i zdravlja, nije u stanju krenuti na toliko dugi put.

Ovo je inače već drugi važan događaj u obitelji koji je John Donaldson propustio, a posljednje je bila pričest princeze Isabelle.

'Nažalost, moj otac ne dolazi. On je stariji gospodin i nije u najboljem zdravstvenom stanju da bi se mogao uputiti na tako dugi put do Danske kako bi prisustvovao pričesti, no bit će u našim srcima', rekla je tada princeza Mary.

John Donaldson svih je ovih godina bio najveća podrška Mary, te je čak sa drugom suprugom, britanskom spisateljicom Susan Moody, nekoliko godina živio u Danskoj kako bi bio uz kćer.

Kada je imala 25 godina, Mary je ostala bez majke Henriette Donaldson koja je preminula 1997. od srčanog udara.