USPOMENE NE BLIJEDE

Na godišnjicu Oliverove smrti poznati se prisjetili glazbene legende: 'Fališ, ti najveći morski vuče'

29.07.2019 u 12:22

Bionic
Reading

U tišini, dostojanstveno, okružen pažnjom i ljubavlju najmilijih, prije točno godinu dana nakon teške bolesti u 71. godini napustio nas je velikan hrvatske glazbene scene. Uspomenu na Olivera Dragojevića čuvaju obitelj, prijatelji, obožavatelji i brojne kolege koji na društvenim mrežama ostavljaju poruke i fotografije izražavajući tako svoju bol i tugu

Prošle godine u ovo vrijeme oprostili smo se od Olivera Dragojevića, jednog od najbitnijih hrvatskih glazbenika svih vremena. Nema onog tko se danas na svoj način neće sjetiti omiljenog pjevača generacija.

'Kapetane, vridilo je. Tvoj je trag u beskraju. U moru, u barci, u galebu... U pismama. U uspomenama. Fališ, ti najveći morski vuče. I falit ćeš. Do kraja vrimena', poručio je Massimo Savić na Instagramu.

Oliverova velika prijateljica Meri Cetinić na Facebooku se svog prijatelja i kolege sjeća uz pjesmu 'Sunce mog života', koju je otpjevala u duetu s njim.

I Zorica Kondža se prisjetila Olivera njihovim duetom, pjesmom 'Sreća je tamo gdje si ti'.

Nina Badrić bila je kratka u svojoj objavi na Instagramu. Samo je objavila fotografiju na kojoj grli pjevačku legendu, a pored njegova imena stavila je srce.

View this post on Instagram

Oliver ❤️

A post shared by Nina Badrić (@badrich) on

Viktorija Rađa objavila je fotografiju s legendarnim pjevačem te je kratko napisala 'Šaka suza, vrića smija'.

Počast mu je odala i radijska voditeljica Ecija Ivušić.

'Neću puno, al ću iz srca. A mnoga srca su danas puna Vas. Većinom tužna, sjetna i teška. I moje srce je sve to, ali neka je. Triba nekad i takvo sidro bacit na dno. Srca. Mora. Duše. Svega što je Vama bilo duboko i široko. Godina dana je prošla i možda glupo zvuči, ali točno je tako- sve je isto, ali ništa nije isto. Baš kao i ova Vaša uvala gdje ste gotovo svakodnevno bacali sidro. Njega nema, ali Vas ima. Usidreni ste ovdje zauvijek. U srcima, moru, dušama. Svemu što je vama bilo duboko i široko', istaknula je.

'Dragi moj morski vuče. Ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska, dragi naš Oliver. Tvoj će se glas slušati kao klasična glazba i za 300 godina! Kad god čujem tvoj glas, toliko je stvaran da samo čekam da se pojaviš negdje iza ugla... Sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smijali ka dica su momenti koje nikada neću zaboraviti. Moram ti priznati da sam te volio i volim kao da si mi otac. Od tebe sam najviše učio jer sam od tebe i najviše dobio. Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedio u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspješnog postojanja i rada. Oduvijek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umjetnik, nego i ČOVIK i zbog toga ti veliko HVALA. Velika sreća i ponos što sam živio i upoznao život poznajući tebe. Duboka bol u prsima i velika praznina u mislima... Pjesme koje si nam ostavio sada su jedina utjeha', napisao je emotivni Tony Cetinski.

Marko Tolja podijelio je objavu u kojoj na početku kaže da danas ne želi biti tužan, već nasmijan.

'Jer sam takav uvijek bio kad sam bio s tobom! Nikada ništa ozbiljno, uvijek samo zafrkancija i vicevi... i brdo dobre glazbe!!! I naravno, niti jedna normalna fotka jer smo se uvijek glupirali kad god bi izvadio mobitel za selfie. Ni ti ni ja nismo nikad bili baš od toga ali eto, pokušavali smo! Fališ, ali si uvijek tu', dirljive su riječi koji je mladi pjevač uputio Oliveru.

'ON. Nitko prije, nitko poslije. Nitko kao ON. ON je i dalje tu i uvijek će biti. Neke stvari se ne mogu izbrisati, a to je dokaz da LJUBAV prema nečemu i nekome je prava samo ako nije fizička', napisala je Lana Jurčević.

'Danas i svaki novi dan slavimo Olivera i njegove pisme', poručila je Lidija Bačić.

Duško Ćurlić prisjetio se Oliverove godišnjice pjesmom 'Romanca', a pored videa popularni voditelj je napisao: 'Svaka riječ je prazna. Samo zatvoriti oči i... pustiti sjećanju da nas vrati tamo negdje. Kapetane, sve znaš.'

S puno emocija Olivera se sjeća i Marijana Batinić te je na Instagram storyju objavila više fotografija na kojima je s pjevačkim velikanom.

NAJVEĆI HITOVI

Uspomena na Olivera teško da će izblijediti: Ovo su pjesme po kojima ćemo ga pamtiti

Pogledaj galeriju