TEŠKI DANI udovicE glazbenog velikana

Otkriven razlog zašto Vesna Dragojević nije došla na premijeru filma o Oliveru

24.07.2019 u 16:57

Bionic
Reading

Proteklog vikenda u Puli je prikazan film o Oliveru Dragojeviću 'OLIVERovih 70: mala priča o velikom glazbeniku i njegovu posljednjem koncertu u zagrebačkoj Areni' ali bez prisutnosti Oliverove obitelji. Njegova supruga Vesna ispričala je zašto nije bila u Puli

'Zvali su me u Pulu, ali sam im rekla: 'Znate što, mogu doći, sjesti u prvi red... I što ću ja?! Gledati u pod?! Vidjela sam nekoliko sekundi filma i odustala, jednostavno nisam mogla dalje. Mogu gledati njegove fotografije, stare spotove, sve ostalo... Ali kad on govori nešto privatno... Ma kakvi. Nema šanse. Ne znam kad ću pogledati film, imamo ga doma, ali ga nitko od nas nije pogledao. Nekako je u pitanju zadnji koncert, on je već bio bolestan, što nitko od nas nije znao. I sad ga slušati kako govori... Kao da je znao što će se dogoditi. Ne znam je li što osjećao, ništa nam tada nije govorio. Sad mi to, kako su mi prepričali što je kazivao u filmu, zvuči kao da je sve znao i kao da se već pomirio sa svime', ispričala je Vesna Dragojević za Slobodnu Dalmaciju.

Na dan prve godišnjice njegove smrti, u ponedjeljak 29. srpnja u Veloj Luci održat će se koncert za koji su ulaznice planule u trenu, a kako su za udovicu glazbene legende ovo posebno emotivni dani i koncert bi, kaže, najradije preskočila te da bi se taj dan najradije zavukla u mišju rupu.

'Mi smo totalno izvan toga. Znam da su ulaznice prodane, da će na rivi biti ekran za one koji neće moći pratiti koncert na Pijaci. Koliko će doći ljudi, ne znam. Koliko ih je najavljeno, ne znam. Ne znam kako ću sve to uopće izdržati, a doći će i neki ljudi koje nisam vidjela godinama. Ne znam hoću li imati vremena susresti se sa svima i prozboriti koju riječ. Osobito mi je drago je što će koncert 'Trag u beskraju' u Veloj Luci postati tradicija i zaživjeti i sljedećih godina', poručila je Vesna Dragojević.

  • +4
Vesna Dragojević Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL