mlade snage

Na Dori će nastupiti i kći bivšeg premijera, pjevat će na engleskom

15.12.2020 u 14:00

Bionic
Reading

U mnoštvu novih i mladih glazbenih imena na Dori 2021., uz bok s Tonyjem Cetinskim, Sandijem i Ninom Kraljić, natjecat će se kći bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Tima Oreškovića s pjesmom ‘Come this Way‘

Peteročlani stručni žiri (sastavljen od predstavnika HRT-a, HDS-a i HGU-a) detaljno i višestruko je preslušao sve prispjele skladbe i jednoglasno izabrao 14 pjesama, danas objavljenih. Među mladim imenima poput Filipa Rudana, kćeri Siniše Vuce, Brigite, i već publici poznatih Mije Negovetić i Albine, u Opatiji će nastupiti mlađa kći bivšeg hrvatskog premijera.

'Pjesma je ljubavna, srednjeg tempa, s malim retro touchem. Zvuči moderno, čvrsto i premda je nezahvalno opisivati ju, jer se ona prije svega mora čuti, rekla bih da je to nešto u stilu onog što na svjetskoj sceni radi Dua Lipa', ispričala je 21-godišnja Ella Orešković za Jutarnji list, a koji piše da njezin glas uspoređuju s onim koji krasi Adele. Za skladbu koju će izvesti u Opatiji, 'Come this Way', glazbu je napisao Siniša Reljić Simba, a stihove sama Ella.

Studentica psihologije (koju studira na Universidad Catolica San Antonio de Murcia u Španjolskoj) pjevat će na engleskom premda lijepo govori i hrvatski jezik. U Hrvatskoj, uostalom, živi već deset godina, kad se s obitelji doselila iz Kanade. Pohađala je American International School of Zagreb, a u slobodno vrijeme voli slušati R'n'B, pop i soul glazbu.

'Cijela moja obitelj velika mi je podrška. Svima mojima drago je da me toliko veseli baviti se glazbom pa ni tata nije iznimka. On isto jako voli glazbu mada se moj i njegov glazbeni ukus razlikuju. On najviše sluša Queen, Rolling Stonese, Guns&Roses, AC/DC', ispričala je kći bivšeg premijera.

Na Dori, kaže, očekuje dobru zabavu i dobre pjesme te joj je drago što prevladavaju mladi izvođači. Na Doru, izjavila je, prvenstveno gleda kao na sjajnu priliku za promociju pjesme, a godinama prati to domaće natjecanje.