U novom ruhu

Mojmira Pastorčić pohvalila se faceliftingom 'Direkta' koji sad ima novi vizualni identitet, ali i novine u sadržaju

26.04.2022 u 14:32

Bionic
Reading

S proljećem je stiglo vrijeme za novo ruho nagrađivanog formata. Kako najavljuje zaštitno lice emisije, urednica i voditeljica RTL Direkta, Mojmira Pastorčić, napravljen je 'face lift', modernizirali su se i bit će novosti u sadržaju

'Direktu sam posvetila mnogo godina, mnogo truda, razmišljanja, ideja, živciranja i mnogo rada od jutra do 23 sata. Prvo vrijeme kao novinarka, a onda sam je četiri godine uređivala i svaki dan radila sa Šprajcom. I tada je to bila emisija u kojoj se, uz njegovo snažno autorstvo i smisao za humor, osjećao moj štih - i moj stil, moje ideje i rad s novinarima. Posljednje dvije godine gledatelji su me bolje upoznali, vodila sam svaki dan, tri dana, dva dana, iz dnevnog boravka, s Vučkom, bez Vučka, kad god Šprajca nije bilo, a zadnja 4 mjeseca još i petkom. I iskreno sam počašćena kako su mi gledatelji vratili. Ne samo glasovima za nagrade, nego podrškom, interesom, mailovima, pohvalama na ulici, razglednicama, komentarima, ma i rukom pisanim pismima', izjavila je Mojmira Pastorčić.

RTL Direkt je premijerno emitiran prije sedam godina, a do danas se profilirao u nezaobilazni informativni format koji postavlja trendove. Jedinstven stil tog late night news magazina osvojio je gledatelje i struku, a reporteri, kao i sama emisija, nagrađeni su brojnim priznanjima; od onog za najboljeg TV voditelja do onog za najbolju TV emisiju.

  • +2
Mojmira Pastirčić Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

U eter je uplovio pod kormilom Zorana Šprajca, a nastavio je broditi na čelu s Mojmirom Pastorčić.

'Prati nas puno ljudi, imamo prepoznatljiv stil i teme, ljudima se sviđa što smo drukčiji i što se bavimo stvarima koje ne mogu vidjeti drugdje. To je i news i nije news, i smiješno je i ozbiljno, bavimo se i omikronom i Bakom Prasetom i predsjednikom i beskućnicima i Ukrajinom i uličnim muralima i kriptovalutama i potresom u Petrinji i kokainom u zagrebačkoj kanalizaciji. Zašto je drugdje nešto bolje, što radimo krivo. Zanima nas društvo', kaže Pastorčić i daje naslutiti da će, kako gledatelje u 'novom' Direktu, RTL Direkt 2.0 kojeg će moći pratiti od idućeg ponedjeljka, očekuju promjene.