bila je jedinstvena

Mnogima je ostala u srcima: Nikad prežaljena Đurđica Barlović danas bi proslavila 71. rođendan

23.04.2021 u 13:16

Bionic
Reading

Jedna od najpopularnijih pjevačica na prostorima bivše države je preminula sa samo 42 godine, no glazbeno nasljedstvo koje je ostavila iza sebe nije palo u zaborav. Njezin glas i pjesme i danas obožavaju generacije. Da je sudbina bila drugačija, na današnji bi dan proslavila 71. rođendan

Mnogi glazbenici i publika su složni u jednom - Splićanka Đurđica Barlović imala je savršen vokal i velike interpretativne vještine. Sve je naglo stalo kada je u Zadru, u kolovozu 1992. godne na ljetovanju sa svojim suprugom i sinovima u 42. godini života doživjela teški infarkt.

Da je čeka velika slava, bilo je jasno kada se sedamdesetih godina Đurđica Barlović pojavila na sceni. Naime, kad je postala pjevačica Novih fosila publika ju je zavoljela na Splitskom festivalu 1977. godine kada su izveli 'Diridondu'. Iduće godine objavljen je album 'Da te ne volim' nakon čega je postala jedna od najvećih zvijezda Jugoslavije.

Izvor: Društvene mreže

No nakon albuma 'Za djecu i odrasle 1982. godine', odlučila je otići iz benda kako bi se posvetila obiteljskom životu, suprugu Braci i sinovima Borni i Hrvoju (koji danas vode uspješnu stomatološku ordinaciju). Ubrzo je objavila svoj prvi solo album i započela samostalnu karijeru. 1992. godine trebala je objaviti svoj peti album, no taj projekt nije uspjela privesti kraju.

Izvor: Društvene mreže