rijetko pojavljivanje

Mnogi ga pamte kao dječaka iz kultnih filmova, evo kako izgleda 51 godinu poslije

30.10.2023 u 10:40

Bionic
Reading

Legendarni glumac mnogima je obilježio djetinjstva i odrastanja svojim nezaboravnim ulogama u filmovima poput 'Vlaka u snijegu' i 'Vuk samotnjak'. Jedan od ta dva filma je bio razlog za njegovo pojavljivanje u javnosti

Danas 63-godišnji Slavko Štimac pojavio se na festivalu Zaplet u Banjoj Luci gdje je predstavljen dokumentarni film o njegovu životu pod nazivom 'Samotnjak'. To je bila njegova prva uloga u životu, a imao je 11 godina. Nakon tog filma uslijedile su druge uloge, pa je zbog toga, kako je sam priznao, imao netipično djetinjstvo.

S 13 godina postao je velika zvijezda nakon 'Salaša u malom ritu'. 'Bio je to priličan stres. Nikad nisam bio potpuno opušten. Projekti su se redali jedan za drugim. Nije više bilo privatnosti. Svako me je prepoznavao, što nije lako, a zna biti i neugodno. Iskreno, to može biti veliki teret', ispričao je ranije za tportal.

  • +3
Slavko Štimac Izvor: Pixsell / Autor: Dejan Rakita/PIXSELL

Tada smo se s njim totakli odrastanja u bivšoj državi. 'Odrastao sam u jednoj zemlji i bilo bi licemjerno odjednom se praviti da ta zemlja nikad nije postojala i da ništa ne znam o njoj. To bi stvarno bilo nepošteno. Sve je previše ispolitizirano. Stano vraćanje na nešto iz prošlosti ne donosi ništa dobro. Ima jako puno unesrećenih ljudi. Mnogi su ostali bez bližnjih, života, kuće i tko sam ja da pametujem i da im držim predavanja? To je neukusno. Treba poštovati svačiji život i izbor', rekao nam je.