ANTUN TIN BRIŠAR

Mladi dizajner čije haljine nosi Grabar Kitarović: 'U našim kreacijama osjeća se ugodno, a lijepo izgleda'

19.02.2019 u 13:17

Bionic
Reading

Već je odavno poznato da Kolinda Grabar-Kitarović rado nosi domaće dizajnerske haljine. Ipak, njezin odabir u posljednje vrijeme je mladi brend Duchess iza kojeg stoje Snježana Mehun te dizajner Antun Tin Brišar koji ne krije ponos što je predsjednica prepoznala njihov dizajn

U kolekciji naše predsjednice su kreacije redom popularnih domaćih dizajnerskih brendova, poput Aleksandre Dojčinović, modne kuće Stolnik ili pak brenda Elfs. Kolinda Grabar-Kitarović ljubiteljica je domaćeg dizajna, a 'otkrila' je još jedan domaći brend kojem je postala vjerna.

Najprije je nosila njihovu tamnoplavu haljinu na preklop s detaljima boje šampanjca koju je dizajnirao 24-godišnji Antun Tin Brišar, dizajner iz brenda Duchess i student modnog dizajna na TTF-u.

'Predsjednica nikad nije bila na probi haljine budući da mi radimo serije, nikad komad po komad, ali uvijek možemo napraviti manje preinake u kroju ili materijalu kao što smo napravili na primjeru haljina Tončice Čeljuske, Ane Rucner, Maje Šuput i drugih', rekao nam je mladi dizajner. Predsjednica, kaže, specifična samim tim što vodi državu i što ima dobar ukus za modu.

'Kako smo mišljenja da u Hrvatskoj nedostaje kreacija koje su za žene od nekih 25 (mlade poslovne žene) pa na dalje cjenovno prihvatljive, koncept našeg brenda je namijenjen upravo njima. Materijali koje biramo su kvalitetni, nosivi i lako se održavaju. Predsjednica je to očito prepoznala jer se u našim kreacijama osjeća ugodno, a lijepo izgleda', rekao je dizajner.

Kolinda Grabar-Kitarović je do sada nosila tri kreacije brenda Duchess. Osim haljine koju je nosila na susretu s Trumpovima, u Istanbulu na Svjetskom kongresu anđela investitora 2019., odjenula haljinu na preklop u tonovima tamnoplave i ukrašenu sitnim točkama, a prije toga i svjetlo ružičastu bluzu od svile koju je nosila na 'Ponosu Hrvatske'.

'Za sad je to - to, no kako pripremamo novu kolekciju krajem travnja, vidjet ćemo što bi joj se novo moglo svidjeti', kaže Antun Tin Brišar koji je završio i talijansku školu za modu i dizajn 'Callegari' gdje se usavršio u uređenju interijera.

Otkrio nam je kakve bi kreacije i boje preporučio našoj predsjednici: 'Koliko sam mogao primjetiti, voli plavu boju koja joj jako dobro pristaje. Tako da bih svakako išao na varijantu neke plave boje. Predsjednica sad ima zavidnu figuru pa bih svakako pucao na neku kreaciju koja bi joj dodatno istaknula lijepu liniju tijela'.

  • +2
Kolinda Grabar-Kitarović Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ured Predsjednice RH