topla ljudska gesta

Mirna Zidarić otkrila tko joj je posebno dotaknuo srce u trenutcima borbe s koronavirusom: 'Ne poznajemo se, ali smo ljudi, svi zajedno u ovim turobnim vremenima'

01.11.2020 u 19:03

Bionic
Reading

Sportska novinarka i urednica na HRT-u preboljela je Covid-19 kojim se zarazila u lipnju na teniskom turniru u Zadru. Svoje iskustvo i kasnije poteškoće koje je imala, podijelila je kasnije s javnošću te je više puta upozoravala i pozivala na oprez. Ovog puta mnoge je raznježila crticom iz svog života, a riječ je o nečemu što joj je pomoglo u vrijeme bolesti

Nova dirljiva objava Mirne Zidarić vezana je uz koronavirus, no u optimističnom tonu.

'Iako osobno ne poznajem g. Merlina, niti sam njegova publika, a i on slabo zna tko sam ja. Želim podijeliti crticu, emociju i dušu koju mi je dirnuo spontanom, usputnom, toplom i za njega možda uobičajenom rečenicom u trenucima moje psihički iscrpljujuće borbe s koronavirusom', počela je svoju objavu na Facebooku.

'U poslovnom razgovorom s mojim suprugom (a slušala sam ga iz postelje u drugoj sobi) u moru za njega, za posao i za život bitnijih tema prvo mu je pitanje bilo: Kako je supruga? Možemo li mi nešto iz Sarajeva poslati, ćevape za imunitet... bilo što, kako možemo pomoći, tu smo... Ovo ne možeš reći i mnogi nisu, ako srce nije poput planine. Ne poznajemo se, ali smo ljudi, svi zajedno u ovim turobnim vremenima. On se toga možda i ne sjeća, ali je mene ta spontana gesta primorala da guram glavu u jastuk i tiho jecam, a vrištala bi od sreće jer još ima takvih duša. Sad upravo vrištim', zaključila je svoj post sportska novinarka i urednica.

U jednom od komentara je otkrila kako joj je ta mala gesta bila toliko velika da je osjetila potrebu podijeliti je. 'I naravno da meni nisu trebali ćevapi, ali da sam rekla da trebaju vjerujem da bi za par sati, još vrući bili na mojim vratima', poručila je Mirna.