HOLIVUDSKA LEGENDA

Michael J. Fox o svojoj borbi s teškom bolesti: 'Postaje teško, postaje sve teže'

01.05.2023 u 14:51

Bionic
Reading

Slavni glumac Michael J. Fox, zvijezda filmova 'Povratak u budućnost' više od 30 godina se bori s Parkinsonovom bolesti

Šezdesetjednogodišnji glumac otvorio je dušu o svom teškom zdravstvenom stanju i dijagnozom s kojom se sučio kad je imao samo 29 godina.

Fox u intervjuu u CBS-ovoj emisiji 'Sunday Morning' otkrio između ostalog kako mu se stanje dosta pogoršalo pa se kreće uz pomoć invalidskih kolica.

  • +3
Michael J. Fox Izvor: EPA / Autor: ANDREW GOMBERT

'Neću dočekati 80. godinu. Da, smrt kuca na vrata. Neću lagati. Postaje teško, postaje sve teže. Svaki dan je sve teže', otvorio je dušu Michael novinarki Jane Pauley.

Ispričao je i da je imao operaciju uklanjanja benignog tumora na kralježnici, no zahvat mu je utjecao i na probleme s hodanjem, ali i drugim dijelovima tijela.

Slavni glumac je u tom nikad iskrenijem intervjuu upozorio i da osobe koje imaju Parkinsonovu bolest često padaju i teško se mogu ozlijediti.

'Ne umire se od Parkinsonove bolesti. Umire se s Parkinsonovom bolešću. Tako, da, razmišljao sam o smrtnosti ove bolesti', ispričao je Fox koji je, otkako je saznao za bolest, ostao optimističan.

Prije dvije godine rekao je da se ne boji smrti.

'Stvarno sam otvoren prema ljudima u vezi s liječenjem. Kad me pitaju hoću li se za života osloboditi Parkinsonove bolesti, kažem: 'Imam 60 godina, a znanost je nije laka. Dakle, ne'', rekao je Fox.

Glumcu je velika podrška njegova obitelj: supruga Tracy Pollan i djeca, blizanke Aquinnah i Schuyler (27), kćer Esme (21) i sin Sam (33).

Fox je tijekom godina prikupio više od 1.5 milijardi dolara za istraživanje Parkinsonove bolesti, bolesti poremećaja pokreta zbog smanjenja lučenja kemijske supstancije dopamina u dijelu mozga koji ima važnu ulogu u kontroli voljnih pokreta.

Inače, 12. svibnja na Apple TV-u bit će prikazan film Michaela J. Foxa - 'Still'.