velika obljetnica

Mia Kovačić slavi petnaest godina rada na televiziji: 'Volim nove izazove i mislim da se čovjek treba staviti izvan zone komfora i davati nešto novo od sebe'

28.11.2021 u 10:10

Bionic
Reading

Bivšu manekenka, danas dizajnericu i voditeljicu Nove TV gledatelji trenutno mogu pratiti u 'In Magazinu' ali i u sedmoj sezoni showa 'Supertalent' u kojoj otkriva pojedinosti o atmosferi iza kulisa. Iza nje je mnoštvo različitih televizijskih projekata, a ove godine slavi 15. godišnjicu rada na malim ekranima

''Backstage s Miom' se uvijek prilagođava televizijskom formatu, bilo da je riječ o 'Supertalentu' ili showu 'Tvoje lice zvuči poznato' i može se odlično uklopiti i dati dodatnu vrijednost te neke dodatne informacije. S obzirom na to da televizija više nije linearna, već se proširila i na druge platforme, super je spojiti web i TV na taj način, jer mislim da je mlađa populacija više na webu.Ja volim nove izazove i mislim da se čovjek treba staviti izvan zone komfora i davati nešto novo od sebe', rekla je Mia Kovačić za Slobodnu Dalmaciju.

Prisjetila se svojih početaka.

'Već je prošlo mojih 15 godina na televiziji, bio je to studeni 2006. godine, a sada već prolazi studeni 2021. godine. Mia na početku je sigurno bila ustrašenija, a vjerojatno nisam imala ni pravi dojam velikog sustava i cijele čarolije zvane televizija. Sada kad sam zakoračila izvan televizije, simpatično mi je plivati kroz sve struje. Ono što je ostalo isto su dijelovi mog karaktera. Uvijek sam bila skromna, prizemna i disciplinirana.Uvijek sam voljela raditi i to se do današnjeg dana nije promijenilo. Volim i izazove i kolege s kojima radim, te mislim da se to nikada neće promijeniti. Ono što se promijenilo jest da sam s iskustvom dobila brzinu i neke stvari pretvorila u rutinu, pa ih samim time puno lakše obavljam. Zato mislim da iskustvo dobro dođe, i to je nekakva nadogradnja koja svakoj osobi paše', izjavila je.

  • +3
Mia Kovačić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Bila joj je želja zakoračiti u produkcijski dio televizijskog posla, što je i ostvarila. 'Mislim da je jako dobro da televizijski profesionalci znaju od početka do kraja napraviti neku emisiju, da znaju kako se ona snima, producira, dogovara i montira, a to se može primijeniti na 'Backstage s Miom' i na 'Fakap'. Produkcija je vrlo zanimljiva i na kraju si nevjerojatno ponosan kada vidiš sve te minute koje si zamislio, raspisao, montirao i kada doneseš cijeli taj paket', ističe.

Svi formati u kojima je sudjelovala, dragi su joj na svoj način i kaže da joj je 'izuzetno ugodno sudjelovati u tim formatima'. 'Nekada ni format nije ključan, nego suradnici, jer ljudi s kojima radim naprave taj posao izuzetno ugodnim. Sve formate koje sam radila izuzetno volim i teško se odlučiti koji mi je omiljeni, pa to mogu usporediti s onim kada majku pitate koje joj je dijete najdraže, jer je nemoguće odgovoriti. Ne treba se zakopati u jednu stvar, već biti multifunkcionalan na više platformi', smatra voditeljica.

Uvijek u pripremi ima raspisane projekte, a čak piše i neke formate za televiziju. Pričala je i o svom dizajnerskom dijelu života.

'To je uvijek nešto što ide usputno, i volim taj dio posla, ali s obzirom na to da sam sada jako fokusirana na televiziju onda je dizajn nešto što je usputno ili što će kasnije u nekoj fazi života još više zaživjeti. U principu dizajniram neke proizvode, a tu i tamo se uhvatim ukoštac i s nekim interijerom. To je moj lijepi privatni dio koji volim imati za svoj gušt. Dan bi za mene trebao imati 40 sati, ili čak više, da bih stigla sve što želim napraviti i naučiti. Smatram da čovjek treba radije raditi manje stvari, ali kvalitetno, nego se previše dati u razne segmente i onda ih ne napraviti do kraja. Volim kad se stvari naprave od A do Ž i kad si u tom procesu fokusiran od početka do kraja', poručila je Mia.