razočarali su je

Mia Begović je ogorčena: 'Podastrli su nam lažne tabele, žrtve smo monstruozne prevare'

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 06.10.2020 11:08
  • Objavljeno 06.10.2020 u 11:08
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Glumica je na svom Facebooku profilu objavila sadržaj pisma kojeg je poslala Domagoju Rebiću, glavnom tajniku Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi. Traži da se zauzme za svoje članove te da se glumcima osiguraju veće mirovine

Objavu Mije Begović prenosimo u cijelosti: 'Poštovani, cijeneći Vaš napor, ne uspijevam se suzdržati od prijedloga, a i ne vidim zašto bih, budući da u ovakvim, nemogućim i povijesnim trenucima, glumački sindikat šuti. Ne samo da šuti, već nas ignorira. Nas, svoje članove. Upravo zbog toga i usprkos tome, kao zamjenica povjerenika SK 'Kerempuh', a i članica Sindikata, slobodna sam Vas uputiti na ogromnu nepravdu, prema nama umjetnicima, kada nam je gradonačelnik nudio da se naši koeficijenti izjednače s istim (stručna sprema), u Poglavarstvu i Holdingu.

U razgovoru s Vama (gdine. Rebiću prije dvije godine), dogovorili smo se, da će te pokušati to isposlovati tijekom sljedećih pregovora. Nadam se da ćete uzeti to u obzir. Tada smo bili krivo informirani. Podastrli su nam lažne tabele, na žalost, predstavnici 'našeg', Sindikata.

Kome i zbog čijih interesa, vrijeme će pokazati. Zašto smo svi, s visokom stručnom spremom (najvećim državnim i međunarodnim nagradama), žrtve ove monstruozne prevare, pa naši cijenjeni kolege odlaze u punu mirovinu s 4000 kn, umjesto sa 6000 kn.

Dok su se isti, koji su rušili taj sjajni, prijedlog od poslodavca (Grada Zagreba i gdina. Bandića, gradonačelnika), izborili za plaču nivoa Vaše, od 15 000 kn. Jasno Vam je da ću ovo pismo dati na uvid javnosti. Srdačan pozdrav, uz želju da se izborite za nas kao za sebe', napisala je Mia Begović.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Njezin status naišao je na podršku mnogih. Među njima je bila i Arijana Čulina: 'Bravo Mia! Nek se i za nas netko bori. Zaboravit će nas ako se ne borimo. Znaš i sama da svatko gura svoje interese i zato je dobro da imamo nekog kao sto si ti', a Mia Begović joj je odgovorila: 'Mi sve poštujemo, ali bilo bi lijepo da nas ne zaborave. Mi stvaramo tradiciju i održavamo jezik, a samim time i zemlju. I humanost'.

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!