nekad i sad

Šarmer s pokrićem: Danas ga obožavaju mnoge dame, a pogledajte kako je Melkior Bašić izgledao na počeku karijere

12.01.2023 u 13:41

Bionic
Reading

Zvijezda domaće gastronomske scene još u prošloj sezoni ponajviše je osvojio gledateljice 'MasterChefa', a pozitivni komentari na račun njegovog izgleda i simpatičnosti ne prestaju. Zagrebački chef fura svoj prepoznatljiv imidž te je izjavio da ne razmišlja o tome kako izgleda

Osim što je poznat po zapaženim uspjesima u kulinarstvu, javnosti zanimaju i neki podaci iz privatnog života Melkiora Bašića. Naime, svojevremeno je priznao kako je imao problema s viškom kilograma, te da je smršavio zbog bolesti.

Otkrio je da boluje od autoimune bolesti zbog koje je smršavio čak 20 kilograma. Naime, ima probleme sa štitnjačom s kojom se, objasnio je, dobro nosi jer si je sve 'posložio u glavi'.

'Da, imao sam zdravstvenih problema. Izgubio sam 20 kilograma. Kilogrami su išli samo dolje. Otkrio sam bolest kad sam mršavio. Znao sam da ima ljudi koji imaju problem sa štitnjačom i žive s tim. Ali ja sam morao stati i resetirati cijelo svoje tijelo i svoj um i to je bilo najbitnije. Mislim da je poanta najviše u glavi. Trebate posložiti stvari u glavi, znati koje vam smetaju. Ne mora to biti u hrani, može to biti u društvu, u prostorima', rekao je za Večenji list.

  • +7
Melkior Bašić Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Za promjenu u njegovom izgledu najviše je zaslužna kosa, a to se najbolje vidi na fotografiji od prije nekoliko godina, a tada je furao i kraću bradu što se može vidjeti na fotografiji iz 2017. godine kada je pozirao u kuhinji hotela na Malom Lošinju.

Svestrani chef još uz svog oca Silvija Belužića koji je bio kuhar je zavolio taj posao. Može se pohvaliti bogatim iskustvom koje je stjecao u ponajboljim restoranima. 2016. je stažirao u luksuznim Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj poput Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon, Restaurant L'Oiseau Bleu. Na Chefs World Summitu 2017. je na panelu pod nazivom 'Divlja berba u okolnom području' (kao jedini predstavnik Hrvatske) najboljim chefovima iz cijeloga svijeta govorio o autohtonom bilju i lokalnim namirnicama u kuhinji. Nakon toga zaposlio se kao executive chef u restoranu na otoku Lošinju gdje je proveo dvije godine.