trenutni poredak

Među najgledanijim nastupima za Eurosong naš Let 3 je na trećem mjestu

03.03.2023 u 12:15

Bionic
Reading

Pobjednici Dore 2023 obznalili su da će ondje pjevati na hrvatskom i da 'Mamu ŠČ!' nikad nisu otpjevali pjesmu na engleskom jer to nema smisla. Pripremaju se za performans u svibnju u Liverpoolu, a njihov nastup na Dori je očito hit za ljubitelje Eurosonga

Na službenom YouTube kanalu Eurosonga objavljen je kompilacijski video top 20 najgledanijih nastupa u veljači, a riječki rokeri Let 3 s pjesmom zazeli su a visoko treće mjesto.

Na drugom mjestu nalazi se pjesma 'Uno', koja je trebala predstavljati Rusiju na otkazanom Eurosongu 2020. godine, a na prvom pjesma 'Queen of Kings', koju ove godine izvodi Norveška predstavnica Alessandra.

Izvor: Društvene mreže

U top 10 su ovogodišnji slovenski predstavnici Joker Out, francuska predstavnica La Zarra je dospjela na sedmom mjestu, a španjolska predstavnica Blanca je na četvrtom mjestu.

  • +20
Let 3 Izvor: Cropix / Autor: Lucija Ocko

Let 3 će na Eurosongu pjevati hrvatskom. 'Naš jezik je najljepši za pjevanje ovakvih pjesama. Jako volim riječi s puno 'Š', s puno 'Č', poput riječi 'razbuljoviždiriš' ili 'ti crna, ti krvava čađo'. To su lijepe riječi. Kada to prevedeš, onda to izgubi smisao, izgubi ljepotu. Meni je ta ljepota u 'Š', 'Č', 'Ž', 'DŽ', 'ŽLJ', nema na tim drugim jezicima. Zbog toga uživam u našem jeziku i baš me to veseli što ćemo pjevati na hrvatskome', izjavio je Damir Martinović Mrle za HRT.

Inače, Što se eventualne cenzure nastupa naših predstavnika tiče BBC barem zasad nije imao nikakve primjedbe.

@hrvatska_radiotelevizija @Let 3 Mrle je rekao da pjesmu nikada nisu otpjevali na engleskome jeziku jer nema smisla #fyp #foryou #video #zavas #music #let3 #eurosong #eurovision ♬ original sound - HRT