neumorna diva

Tereza Kesovija: 'Let 3 je za mene zakon, njih zaista volim i poštujem, bit će u finalu sigurna sam'

23.02.2023 u 14:18

Bionic
Reading

Jedna od naših najcjenjenijih glazbenih umjetnica, s ovogodišnjim pobjednicima Dore je 2020. je ostvarila uspješnu suradnju na novoj verziji pjesme s njihovog kultnog albuma iz 1989. godine. Danas je njihov veliki fan

'Let 3 je za mene zakon, ja njih zaista volim i poštujem, radila sam s njima na pjesmi 'Sam u vodi'. Njihove tekstove teško je razumjeti, ali baš u svakom svom djelu Let 3 ima poruku. Naravno da smo kod mene doma navijali za njih na Dori. Mislila sam da ću ostati bez glasa za sva vremena, a njihov odgovor je bio: ŠČ. Bit će u finalu sigurna sam, bit će i dosta galame, jer s one dvije rakete koje se pojave na sceni, one nisu agresivne, no tu su. Znamo dobro kome je upućena kritika - Rusiji i Ukrajini. No, kako su lijepo rekli – samo nam ljubav treba; pusti sve te gole stražnjice i rakete, ljubav je bitna. Nek' prestane taj kaos rata, bijede, patnje i da pokušamo živjeti u miru', poručila je Tereza Kesovija na gostovanju na Happy FM-u.

Osvrnula se i na glazbenika iz benda Damira Martinovića. 'Mrle je stvaralac, on provodi dane i noći pred spavanje razmišljajući o sljedećem ostvarenju u to sam uvjerena, upoznati ga, trebala bi biti privilegija svakog čovjeka', priznala je.

Izvor: Društvene mreže

Desetljećima je živjela u Francuskoj pa je otkrila što se može naučiti o Francuskinjama.

'Ništa pretjerano. One svoj imidž više imaju zahvaljujući svojoj povijesti, slavnim Francuskinjama koje su bile šik dame no isto tako i dame sumnjivih morala, dodaje, malo im je nagnuta ta moralna vertikala kao kosi toranj u Pisi. No, generalno o Francuskinjama i Francuskoj imam dobro mišljenje. Prva dama Francuske Brigitte Macron koja je u svojoj mladosti bila profesorica ili učiteljica svom suprugu današnjem predsjedniku Emmanuelu Macronu, neminovno ima više godina od njega, dakle bila je i malo pedofilka. No interesantno je u kojoj mjeri ona dobro izgleda, a čini mi se i mudra', iskrena je legendarna pjevačica.

  • +7
Tereza Kesovija Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo / Happy FM

Među ostalim je ispričala i da sve 'velike' ljude - zvučnih imena s kojima je radila, sjedila ili pričala krasi jedna zajednička vrlina, a to je jednostavnost. Bilo je riječi i o njezinim najdražim stihovima.

'Netko je rekao da sam snimila više od tisuću pjesama, sad zamisli da imam tisuću djece – koje bi izabrala?. Moram vam reći da je bilo prelijepih pjesama, ako to nije lijepa melodija, onda je tekst koji govori jako puno. Prve pjesme bile su Zdenka Runjića, spomenula bih 'Ćakule o siromajima',...'Balada o tovaru' - tovar u ono vrijeme siromaštva bio je jedino prijevozno sredstvo, prevozio je i drvo i lozu i grožđe, a kako je Runjić potekao iz toga miljea, on je zapamtio tog tovara koji vuče i hrani obitelj i ispričao je eto tako jednu životnu priču. Lijepe pjesme su i 'Molim te ostani', 'Rusticana', 'Fiamengo', 'Ni me stra’,...'Nono' je zanimljiva jer ja nisam upoznala nona ni s mamine ni papine strane, pa značenje Nona ja ne znam. Ja ne znam tko je taj čovjek pa sam onda izmišljala...Ma sve su posebne na svoj način', zaključila je Tereza.