SA ZAHVALNOŠĆU

Matthew McConaughey pomagao u pripremi obroka za kalifornijske vatrogasce

04.11.2019 u 11:55

Bionic
Reading

Američki glumac Matthew McConaughey u petak je članovima organizacije za pomoć u katastrofama i grupi volontera pomagao u pripremi 800 obroka puretine s roštilja za kalifornijske vatrogasce koji su se danima borili s vatrenom stihijom

Tim je pripremio i dodatnih 800 obroka za mjesna prihvatilišta za beskućnike, prenose američki mediji.

Njihov je angažman dio dobrotvorne kampanje volontera grupe 'Wild Turkey Bourbon' koja se svake godine organizira pod nazivom 'Sa zahvalnošću'.

Ove su godine volonteri u suradnji s članovima organizacija za pomoć u katastrofama 'BBQ Relief' odlučili pomoći kalifornijskim vatrogascima. Matthew McConaughey je kreativni direktor grupe 'Wild Turkey Bourbon' koja priprema jela s roštilja za potrebite, u ovom slučaju za vatrogasce koji se bore protiv požara u Kaliforniji.

  • +9
Matthew McConaughey Izvor: EPA / Autor: MASSIMO PERCOSSI

McConaughey i njegov tim prvobitno su planirali u Los Angelesu prisustvovati svečanosti u čast svima onima koji su prošle godine sudjelovali u gašenju požara Woolsey koji je poharao područje oko Los Angelesa i Malibua, no s obzirom na nedavne nove požare plan se izmijenio.

'Kada smo planirali ovogodišnji roštilj u Kaliforniji, mojemu drugom domu, nismo ni slutili da će nas ponovno pogoditi razorni požari. Sretni smo što smo danas ovdje kako bismo vam se zahvalili na onome što za nas činite i što nadahnjujete druge da se uključe i pomažu svojim zajednicama', kazao je glumac.

McConaughey je ranije ove godine sudjelovao u svečanostima na Sveučilištu Texas u Austinu na kojemu je diplomirao 1993. godine.