JAKE BRIGANCE SE VRAĆA

Matthew McConaughey će u novoj HBO-ovoj seriji reprizirati ulogu iz hit filma 'Vrijeme ubijanja'

19.03.2021 u 14:17

Bionic
Reading

Kako doznaje Variety, glumac Matthew McConaughey bit će zvijezda nove televizijske adaptacije romana 'Vrijeme milosti' Johna Grishama, koju priprema HBO

Grishamova knjiga objavljena 2020. nastavak je njegovih djela 'Vrijeme ubijanja' i 'Javorov drvored', utemeljenih na liku odvjetnika Jakea Brigancea, kojega je McConaughey već glumio u filmskoj adaptaciji knjige 'Vrijeme ubijanja' iz 1996. godine. Dijeleći filmski set sa Samuelom L. Jacksonom i Sandrom Bullock, McConaughey je s tom ulogom započeo svoj proboj.

Odvjetnik Brigance u filmu 'Vrijeme ubijanja' brani crnca (Jackson) koji je ubio dvojicu bijelaca, koji su mu divljački silovali kćer. U knjizi 'Vrijeme milosti' mora braniti mladića koji je ubio dečka svoje majke, zamjenika šerifa za kojega tvrdi da je bio nasilan prema njegovoj majci, maloj sestri i njemu.

  • +5
Matthew McConaughey Izvor: Profimedia / Autor: CAPR / Backgrid UK / Profimedia

Prema Varietyjevim izvorima, seriju će producirati Warner Bros. Television Lorenzom Di Bonaventurom na mjestu izvršnog producenta, a trenutno se još ne spominje pisac koji bi adaptirao knjigu.

'Vrijeme ubijanja' je bio prvi Grishamov roman, ali ne i prvi koji je filmski adaptiran. Bio je to film 'Tvrtka', u kojemu je glavnu ulogu tumačio Tom Cruise. Od tada je gotovo desetak njegovih knjiga dobilo filmsku adaptaciju, među kojima su 'Slučaj Pelikan' (1993.), 'Komora' (1996.) i 'Odmetnuta porota' (2003.).