uveseljava fanove
Mate Janković dotakao se situacije u zemlji i na društvenim mrežama, a onda podijelio još jedan recept za ukusno jelo

Izvor: Cropix / Autor: Marko Miscevic / CROPIX
'Panika i nervoza već su načele tanke živce lokalnog življa. Ljudi po cesti trube za pizdariju. Dobro staro iživljavanje na tetama u dućanu, na šalterima, i na konobaricama, opet je u modi. Gnjevna svjetina želi ugostiteljskoj žgadiji i šljamu propast, navija za likove koji rokaju kalašem po policajcima, poziva na linč bijesno pišući nasilne parole po drustvenim mrežama. Kakve to veze ima s ovim receptom? Pa, zapravo nikakve, a opet - svakakve.
-
morski specijalitet
Mate Janković otkrio jedan od svojih recepata za kozice s tjesteninom: 'Reci Hasta la vista baby i raznesi to jelo'
-
rijetko viđen prizor
U dvoje je ljepše: Mate Janković kuha u najboljem društvu
-
29
BEZ DLAKE NA JEZIKU
Mate Janković opleo po hrvatskom turizmu: 'Jadran polako, ali sigurno postaje megafriteza za EU sirotinju'
Naime, u ovom sam ludilu obećao sebi da ću živjeti zdravije, zamarati se s glupostima manje, i generalno vise vremena provesti u 'boli me *urac' zenu. Gledati sebe, svoja posla, svoj džep i ulagati vrijeme u sebe i ljude do čijeg mi je mišljenja stalo. A to je vrlo mali broj ljudi i dovoljno sam sretan da su pametniji od mene', među ostalim stoji u objavi Mate Jankovića.

Izvor: Cropix / Autor: Marko Miscevic / CROPIX
Društvene mreže postale su, smatra, toksičan spoj gluposti, zlobe, nerazumijevanja i kakofonije mišljenja i frustracija.
'Protiv toga se ne isplati boriti. Protiv mase se ne može, niti ju se treba pokušati shvatiti, dati joj na važnosti i pustiti da ičim utječe na tvoju psihu. Mentalna higijena za mnoge će u sljedećem periodu biti od presudne važnosti. Zadnje mjesto gdje se smisao i pamet može naci je ono na kojem tisuće lupa pi*darije bez ikakvog uvažavanja drugog. Meni mir daje kuhanje, čitanje, humor - pogotovo crni, razmjena dobrih i pametnih ideja te realizacija istih. Tu vam je recept za bulgur', zaključio je post.
Bulguru kao kuhanoj, ustinjenoj i posušenoj pšenici ne treba duga termička obrada, a savršeno se slaže u hladnim salatama. Ovo je Matin način pripreme:

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram
Prokuha ga u slanoj vodi par minuta, dok ga neke njegove kolege zalijevaju vrelom vodom ili temeljcem i puste. Zatim nareže rajčicu, nareže krastavac na kockice, mladi luk i doda slanutak. Na to povrće doda bulgur, tostirane sjemenke korijandera, malo kumina, malo limunove korice, sol, papar, limunov sok, sjeckani chilli. Sve to zamiješa, doda sjeckani bosiljak, mentu i zalije maslinovim uljem. U bulgur se, napomenuo je cijenjeni chef, možete dodati sve i svašta, a od ulja bučino i maslinovo.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram
- hrana
- recept
- društvene mreže
- gastronomija
- kuhanje
- kulinarstvo
- chef
- mate janković
- kuhar
- bulgur
- covid
- način pripreme