jesse johnsnon

Markantan kao tata: Ovo je sin slavnog Dona Johnsona, rijetki znaju kako izgleda

14.04.2024 u 19:58

  • +3

Jesse Johnson

Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Njegov otac je ikona 80-ih koji je dva puta bio oženjen za Oscarom nagrađenom glumicom Melanie Griffith. Mama mu je pak bila u vezi s Catom Stevensom. No, usprkos slavnim roditeljima, maćehi i polusestri malo tko zna kako izgleda sin Dona Johnsona

Njegov otac je ikona 80-ih koji se proslavio u jednoj od najpopularnijih detektivskih serija osamdesetih 'Poroci Miamija' u ulozi detektiva Sonnyja Crocketta. A kao ljepotan s pramenovima u kosi snimao je i filmove s Jane Fondom i Jamie Lee Curtis. Osim po ulogama njegov otac je također imao vrlo zanimljiv ljubavni život koji je desetljećima punio naslovnice.

A koliko je Don Johnson slavan, toliko njegov sin prolazi 'ispod rada', u tolikoj mjeri da mnogi nisu sigurni kako izgleda. 41-godišnji Jesse Johnson viđen s Donovom bivšom Melanie Griffith ovog tjedna događaju An Unforgettable Evening organiziranom u korist Ženskog fonda za istraživanje raka u Beverly Wilshireu koja se održala u hotelu Four Seasons.

Jesse je nasmiješeno pozirao sa svojom maćehom, a sudeći prema svemu markantan izgled naslijedio je od svog slavnog oca.

Don je bio velika TV zvijezda 1980-ih u Porocima Miamija, serijom o policajcima na tajnom zadatku koji love dilere droge tijekom kokainskog booma 1980-ih. Ova serija uglavnom se pamti po stilskoj odjeći koju su nosili detektivi Sonny Crockett i Ricardo Tubbs i hit glazbi, ali radnja serije također je odražavala zločine iz stvarnog života koji su potresli južnu Floridu.

Don je potom glumio u hit seriji Nash Bridges uz Cheecha Marina. Radnja krimi serije bila je smještena u San Francisco. A nedavno je glumio u filmovima kao što su Book Club s Jane Fondom i Knives Out s Jamie Lee Curtisom.

Jessijeva majka je Patti D'Arbanville, glumica poznata po pojavljivanju u projektima Andyja Warhola. Također je bila u Charliejevim anđelima, Porocima Miamija i Zakon i red.

Jesse je odrastao u Aspenu, u saveznoj državi Colorado, i zaljubljenik je u sport. 'Imao sam privilegiju ići u te sjajne škole koje su se ponosile stvarno opsežnim nastavnim planom i programom na otvorenom, pa sam mogao na izbornim predmetima voziti kajak na divljim vodama', izjavio je svojedobno te je čak krenuo očevim koracima i kao tinejdžer glumio u njegovoj hit seriji 'Nash Bridges'.

Nakon diplome 2004. pojavljivao se u serijama 'Hawaii Five-0', 'Twin Peaks', 'Uvod u anatomiju' i 'NCIS', a bavi se i glazbom.

Don Jonson bio je u braku s Melanie Griffith ne jednom nego dva puta: prvi put 1976., a zatim su se ponovno su se vjenčali od 1989. i bili zajedno do 1996. te se nakon toga ponovno razveli. U drugom braku s Donom Johnsonom Mealanie mu je postala maćehom, a i nakon drugog razvoda Johnsona i Griffith, ona i Jesse ostali su iznimno povezani te i danas zajedno slave Božić i Dan zahvalnosti.

A Don i Melanie zajedno imaju i kćer Dakotu Johnson koja hoda s Chrisom Martinom iz benda Coldplay - on je bio oženjen s Gwyneth Paltrow koja sada vodi tvrtku GOOP.

Melanijina majka je Tippi Hedren (94) koja je glumila u hit hororu 'Ptice' koji je režirao Hitchcock. Također je glumila u Marnie, Ptice II i Pacific Heights.

Griffith je kasnije dobila kćer Stellu s glumcem Antoniom Banderasom. Don je pak neko vrijeme bio i u vezi s pjevačicom Barbrom Streisand.

A ima i još dvoje djece, Grace i Jaspera koje je dobio u braku sa svojom sadašnjom suprugom Kelley Phleger s kojom se vjenčao u San Franciscu 1999. godine

Don, koji je prije žestoko tulumario, promijenio se kada je upoznao Kelley, učiteljicu u Montessori školi. 'Ljudi se sve do svojih 30-ihne razvijaju do razine kada mogu imati dugotrajne, zrele veze,' rekao je 2017. za Daily Mail, a zatim dodao, pokazujući na sebe: 'A nekima treba i puno duže od toga.'

Don je rekao da se prestao drogirati uz pomoć budizma i New Age samopomoći. Također se oslobodio 'straha'. 'Kada sam bio mladić u Hollywoodu, droga, alkohol i tulumarenje bili su posvuda i bilo je teško tome pobjeći. A to ne postaje problem odmah, potrebno je vrijeme i dovelo me je do nekih loših izbora.'

Do kasnih 2000-ih Johnson se promijenio, rasprodavši svojih 20 automobila i ranč u Coloradu. Nekoliko godina kasnije dobio je nagodbu od 19 milijuna dolara za dio dobiti od Nash Bridgesa, koji je osmislio s piscem Hunterom S. Thompsonom.

A slijedeći korak za Dona je uloga u Rebel Ridge s AnnaSophiom Robb. A sinopsis glasi: 'Munjeviti triler koji istražuje sustavne američke nepravde kroz akcijske sekvence koje lome kosti, napetost i crni humor.'

  • +3
Melanie Griffith Izvor: Profimedia / Autor: River / MEGA / The Mega Agency / Profimedia