PONOSNA MAMA

Iza sebe ima tri braka, ali i četvero djece: Ovo su nasljednici Melanie Griffith

07.01.2024 u 08:15

Bionic
Reading

Osim što je ostvarila bogatu glumačku karijeru, Melanie Griffith imala je bogat ljubavni život. Sa svojim partnerima ostala je u dobrim odnosima, a kako i ne bi kada s trojicom njih ima četvero djece

Iako iza sebe ima pregršt snimljenih uloga, za Melanie Griffith najdraža je ona - mame. Holivudska glumica ima četvero djece - sina Alexandera Bauera dobila je u braku sa Stevenom Bauerom, kćer Dakotu Johnson i posinka Jessea Johnsona s Donom Johnsonom, a kćer Stellu Banderas s bivšim suprugom Antonijem Banderasom.

Sa svom trojicom muškaraca Griffith je i danas u odličnim odnosima, a to je potvrdila u intervjuu za magazin People 2020. godine: 'Sva trojica su moji prijatelji. Volim ih svim svojim srcem.'

Melanie Griffith Izvor: Profimedia / Autor: Chris DELMAS / Visual / Profimedia

Ipak, sada kada su djeca odrasla, za nju se otvaraju nove mogućnosti i napokon može iskoristiti vrijeme da radi na sebi. Inače, koliko joj znače, pokazala je u srpnju 2023., kada je upravo njima u čast napravila tetovažu, prekrivši njome onu iz 90-ih, a koja je bila posvećena njezinom tadašnjem suprugu Banderasu.

No krenimo redom kako bismo saznali sve o njezinoj djeci.

Jesse Johnson (40)

Najstariji od četvero glumičine djece njezin je posinak, 40-godišnji Jesse Johnson. Rođen je 7. prosinca 1982. u vezi Dona Johnsona i Patti D'Arbanville, a nakon što se 1989. glumac ponovno oženio s Griffith, ona mu je postala maćeha.

Jesse je odrastao u Aspenu, u saveznoj državi Colorado, i zaljubljenik je u sport. 'Imao sam privilegiju ići u te sjajne škole koje su se ponosile stvarno opsežnim nastavnim planom i programom na otvorenom, pa sam mogao na izbornim predmetima voziti kajak na divljim vodama', izjavio je svojedobno te je čak krenuo očevim koracima i kao tinejdžer glumio u njegovoj hit seriji 'Nash Bridges'.

Nakon diplome 2004. pojavljivao se u serijama 'Hawaii Five-0', 'Twin Peaks', 'Uvod u anatomiju' i 'NCIS', a bavi se i glazbom.

I nakon razvoda Johnsona i Griffith, ona i Jesse ostali su iznimno povezani te i danas zajedno slave Božić i Dan zahvalnosti.

Alexander Bauer (38)

U braku drugim suprugom Stevenom Bauerom, Griffith je 22. kolovoza 1985. rodila svoje prvo dijete, sina Stevena Bauera. Bili su zajedno od 1981. do 1989., a Alexander je nakon razvoda odrastao uz majku i sestre.

Zanimljivo je da je, iako su mu oboje roditelja glumci, odlučio krenuti sasvim drugim putem. Odradio je tek dva projekta u kojima je glumio, napisao scenarij i bio kamerman.

INSPIRATIVNO IZDANJE

Dakota Johnson modno zablistala: Klasični komadi i hit torba za stajling bez greške

Pogledaj galeriju

Dakota Johnson (34)

Najpoznatija od njezine djece zasigurno je Dakota Johnson, a Griffith ju je dobila nakon što se razvela od Bauera i ponovno spojila s prvim suprugom Johnsonom. Rođena je 4. listopada 1989. u Austinu, gdje je njezin otac tada snimao film, a odrastala je u Coloradu i Kaliforniji.

Zbog majčinih i očevih angažmana puno vremena provela je na raznim filmskim setovima, mijenjajući lokacije i gradove, a o svom odrastanju progovorila je 2022. za Vanity Fair.

'Moj je život nevjerojatno sretan i privilegiran, a život koji sam imala dok sam odrastala bio je izvanredan, baš kao i mjesta na kojima smo živjeli. No isto tako smo se borili s odnosima u obitelji i situacijama i događajima koji su bili traumatični.'

Dakota Johnson Izvor: Profimedia / Autor: TatianaK / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Njezini su se roditelji razišli kada je imala četiri godine, dvije godine kasnije finaliziran je razvod, a sve se promijenilo 1996., kada joj se majka udala za Banderasa, uz kojeg je Dakota iznimno vezana.

'Kada sam imala šest godina, moja se majka udala za čovjeka koji je donio nevjerojatno jarko svjetlo i cijeli novi svijet kreativnosti i kulture u naš život. Volio je moju majku, moju braću i sestre i mene tako žestoko i tako jako da je to zauvijek promijenilo naše živote. Antonio me naučio istinskoj strasti i disciplini.'

Svoj glumački debi imala je kao desetogodišnjakinja, kada je s majkom snimila film 'Ludi u Alabami', a svjetsku slavu stekla je 2015., kada je prihvatila ulogu u erotskom trileru '50 nijansi sive'. Njezini roditelji bili su iznimno ponosni na njezin uspjeh, no oboje su jasno dali do znanja da taj film neće nikada pogledati jer to ne bi bilo ugodno nikome.

Stella Banderas (27)

U braku s Banderasom 24. rujna 1996. Griffith je rodila svoje treće biološko dijete, kćer koju su nazvali Stella del Carmen Banderas. Rođena u Španjolskoj, Stella tečno govori engleski i španjolski.

Iako su izgledali kao da žive idilu, nakon gotovo 20 godina braka Griffith i Banderas 2015. su objavili da se razvode.

'Više nisam u braku s Melanie, no ona je moja obitelj. Ona je vjerojatno jedna od mojih najboljih prijateljica, ako ne i najbolja', izjavio je 2019. Banderas.

Zanimljivo je da je 2021. Stella sudskim putem izmijenila svoje prezime. Kako stoji u sudskim spisima, riječ je zapravo o praktičnosti jer se nikada nije potpisivala kao Griffith. No ono što je ostalo glumački su geni, naslijeđeni od roditelja. Tako je već 1999. sa sestrom Dakotom i majkom glumila u filmu 'Ludi u Alabami', a osim kao glumica, radi kao model i poduzetnica te je 2021. lansirala svoj beauty brend Lightbound.