šesto izdanje

Makarska Jazz Festival u najbogatijem izdanju do sada

16.08.2019 u 16:42

Bionic
Reading

Šesti 'Makarska Jazz Festival 'održat će se u gradu podno Biokova od 20.do 25. kolovoza u još bogatijem izdanju nego prethodnih godina. Tijekom pet dana publika će imati priliku vidjeti sedam koncerata na prepoznatljivim pozornicama pod otvorenim nebom - Kačićev trg, Mletačka česma i Ljetno kino

Festival otvara Amira Medunjanin 20. kolovozana Ljetnoj kino pozornici (21 sat). Uz Amiru nastupaju Ante Gelo na gitari, Zvonimir Šestak na kontrabasu, te gudački kvartet. Ulaznice su dostupne u pretprodaji u Turist birou Makarska po cijeni od 100 kuna i online preko makarskajazzfestival@ gmail.com. To je ujedno i jedni koncert za koji će se naplaćivati ulaz.

Istog dana na Mletačkoj česmi nastupa Oridano Gypsy Jazz Band, u sastavu Orjen Riđanović, Aldo Foša, Milivoj Majdak i Gustav Barišin koje ujednila zajednička fascinacija opusom Djanga Reinhardta, a početak je 22.30 sati.

Drugog dana festivala, 21.kolovoza, na Kačićevom trgu nastupa Dražen Bogdanović, jedan od najboljih hrvatskih saksofonista, a uz njega na pozornici su još i Artemija Jelaš, Milo Stavros, Damir Dugeč i Ante Jurinović, okupljeni pod nazivom Dražen Bogdanović Project. Početak koncerta je 22 sata.

Trećeg dana festivala očekuje vas nastup svjetski poznatog banda - New York Gypsy All Stars. Koncert je Kačićevom trgu s početakom u 22 sata.

Roby Lakatos, jedan od najboljih svjetskih violinista, uz podršku Jeno Lisztesa, Roberta Szakcsia Lakatosa, Laszla Balogha te Vilmosa Csikosa nastupa 23. kolovoza na Kačićevom trgu s početkom u 22 sata.

Tedi Spalato sextet / In a Jazz Mood nastupaju petog dana festivala. Splitski kantautor, skladatelj i instrumentalist donosispoj tradicionalne dalmatinske pjesme i jazza sa elementima svjetske glazbe, uz njegov prepoznatljiv vokal i zvuk gitare. Na pozornici će mu se pridružiti još i Goran Rukavina, Sanja Mlinar Marin, Gregor Ftičar, Miha Hawlina, Damir Rakić te Žiga Kožar. Koncert se održava 24. kolovoza na Kačićevom trgu s početkom u 22 sata.

Festval će zatvoriti 25. kolovoza Darko Rundek & Jazz Orkestrom HRT-a uz voditeljsku palicu dirigenta Mirona Hausera. Početak je u 22 sata.