PUNIH RUKU Otišao KUĆI

Lovci poraženi u zadnjoj Superpotjeri ove sezone, Jasmin iz Nove Gradiške osvojio 10 tisuća eura

29.05.2023 u 09:18

Bionic
Reading

U brzopoteznoj igri popularnog kviza Superpotjera u nedjelju, Jasmin Mikolčević iz Nove Gradiške pobijedio je lovce, dok za ostalih troje natjecatelja nadmetanje nije bilo uspješno

Jasmin Mikolčević, inače zaposlenik jedne privatne firme te student, u prvom krugu osigurao je iznos od 500 eura. Kad je vidio ponude lovaca, odlučio se okušati protiv njih četvero s 15 sekundi prednosti.

Imao je pet netočnih odgovora. Nije znao kojeg su žanra predstavnici Reagan Youth i Dead Kennedys. Mislio je da je riječ o jazzu, a riječ je o punku. Zbunio ga je i latinski izraz ab urbe condita koji znači 'od osnutka grada' (a točno je 'od osnutka grada'), a krivo je rekao i da nakon prolaska Skagerraka ulazimo u Barentsov prolaz umjesto u Kattegat. Nije znao ni da je Asirija država staroga vijeka nazvana po gradu Ašuru niti da su grebeni koraljne strukture koje se pokušavaju oživjeti čak i 3D printanjem.

Duel je završio s pet sekundi preostalog vremena na Jasminovom satu.'Čestitam! Stvarno mirno i onako kako bi zapravo trebalo igrati. Pametna procjena, mirna igra. U nekom momentu ste malo možda zastali, ali pričekali ste nas i - čestitam', poručio mu je Sven Marcelić nakon igre. 'Bilo je jako napeto. Kao što smo već rekli, Superpotjera ne oprašta pogreške. Ovaj put smo mi malo zglajzali', ustvrdila je Morana Zibar.

Uz Jasmina, jedinog koji u prvom krugu nije osigurao maksimalan iznos od 2500 eura, večerašnji natjecatelji bili su i Zagrepčanin Matko Dujmović, student politologije jednog pariškog sveučilišta, Maja Bulatović, predavačica u riječkoj privatnoj školi stranih jezika te student četvrte godine psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Karlo Sokol rodom iz Vinkovaca. Dueli s lovcima za spomenuti trojac prošli su bez uspjeha.

To je bila posljednja Superpotjera ove sezone. 'Baš poput školaraca ulazimo u ljetne ferije! Naš profesor Dean Kotiga dao nam je odličnu ocjenu i s tom odličnom ocjenom stvaramo kredit za jesen. Vidimo se na jesen u Superpotjeri!', najavio je Joško Lokas.

  • +4
Superpotjera Izvor: Promo fotografije / Autor: Renato Branđolica za HRT