JEDRILICA 'AQUIJO' - LETEĆI SLON

Ljepotice u Dubrovniku: Pored superjahte Scheherazade, 86 metara duga luksuzna jedrilica izgledala je poput igračke

13.06.2020 u 19:49

Bionic
Reading

Prije četiri dana u luku Gruž uplovila je superjahta 'Yas', koja pripada emiru Ujedinjenih Arapskih Emirata, nakon nje u Dubrovnik je stigla i 140 metara dugačka 'Scheherazade', a sada je u luci privezana i 86 metara duga superjahta - jedrilica 'Aquijo', čije ime u prijevodu znači leteći slon

Ovaj dvojarbolni jedrenjak, dugačak 86 metara, proizveden je u Nizozemskoj i ima impresivne dimenzije i jarbole visoke čak 92 metra, a na prvu plovidbu krenula je 2016. godine. I dok su za njezin vanjski izgled zaslužni Tripp Design Naval Architects, unutrašnjost su uredili Dölker + Voges GmbH.

Baš kao i većina luksuznih superjahti registrirana je na Kajmanskom otočju, a njezin izgled malo će koga ostaviti ravnodušnim. Aquija može primiti do 12 osoba u sedam spavaćih soba, u koji spadaju glavni apartman te 3 VIP apartmana. Na 12 gostiju dolazi čak 17 članova posade koji će se pobrinuti da vam tijekom krstarenje baš ništa ne nedostaje.

Bazen, unutrašnji jacuzzi, sauna i sunčalište na gornjoj palubi samo su dio luksuza u kojem će moći uživati oni 'dubljeg džepa'. Upravo zbog toga ne čudi da je izazvala golemi interes u dubrovačkoj luci Gruž, gdje je stala nedaleko od superjahte Scheherazade, a budući da je ona duga čak 140 metara, Aquija, čije ime u prijevodu znači 'leteći slon', izgledala je pored nje poput igračke iako je, kako smo već napisali, duga čak 86 metara.

Superjahta – jedrilica 'Aquijo' u Gružu Izvor: tportal.hr / Autor: tportal