skoro pola stoljeća na sceni

Lepa Brena: 'Doživjela sam teške trenutke u ovih 40 godina karijere i bilo ih je puno'

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Pjevačica Fahreta Jakić, poznatija kao Lepa Brena, izgradila je ogromnu karijeru na nadimku po kojem je postala prepoznatljiva svima. Početkom travnja je proslavila jubilarnih 40 godina na sceni, a kaže da postoji puno želja koje nikada nije ispunila jer je radila bez prestanka

Način na koji je razmišljala o životu, stvaranju, profesionalnim, moralnim i etičkim načelima kao 21-godišnjakinja nije se, kaže, ni danas promijenio. U ovih 40 godina bogatoj karijeri trudila se publici dati svoj maksimum, nije htjela biti bolja od nekog drugog, nego je željela svaki put kad objavi album, pojavi se u filmu ili gostuje u nekoj emisiji - biti bolja verzija sebe.

Kada se bavite scenom i pjevanjem, ne znači da trebate samo brendiranu i lijepu odjeću nego trebate živjeti zdravo i uvijek biti u top-formi. Kada sam počela karijeru, uspjela sam skinuti 16 ili 17 kilograma, i to samo zato što sam promijenila način prehrane. Kada odlučite smršavjeti ili oblikovati svoje tijelo, onda iza svega treba stajati čvrsta ruka i stav, pomoć nutricionista ili osobno znanje kada je riječ o prehrani', ispričala je za Story i naglasila da je važna i neka vrsta sportske aktivnosti koja nekome najviše odgovara.

'Doživjela sam teške trenutke u ovih 40 godina karijere i bilo ih je puno. No ono što sigurno svakoj ženi i u mladosti, i u zrelim i mojim godinama teško pada su laži i neistine koje se plasiraju o vama. Postoji kategorija ljudi koja ima dostojanstvo, kredibilitet te koja je navikla da je sve što posjeduje stvorila vlastitim radom pa vas shodno tome takve laži uvijek bole. Boli vas diskriminacija na ovim našim prostorima. Nepovjerenje se javlja ako ste lijepi, dobro radite svoj posao', tvrdi pjevačica.

Slaže se da kreme za lice trebaju reklamirati mlade djevojke, slaže se i da lijepu odjeću trebaju reklamirati zgodne manekenke, ali nikada se, poručila je, neće pomiriti s činjenicom da se žene u zrelim godinama diskriminiraju.

Napomenula je da spadam u kategoriju žena koje će uvijek vjerovati u sebe zato što ima sve ono što jedna majka, supruga, sestra i prijateljica trebaju imati. Vjeruje da je oduvijek bila na pravom putu, a poslije toliko godina postoji puno želja koje nikada nije ispunila zato što je mukotrpno radila.

Pauza zbog pandemije dala joj je uvid u situaciju u kojoj se nalazimo i pokazala što sje, gdje je i što sada želi napraviti. 'Vjerujem da svaki čovjek tijekom života ima uspone i padove. Svoje neću nabrajati, ali bilo je puno više uspona nego padova. Jako je važno naglasiti da sam svaki svoj pad odbolovala i isplakala, a poslije sam se podigla te nastavila jačim i žešćim tempom. Takva ću ostati i bavit ću se show biznisom sve dok moja publika i osobe koje me poštuju to budu htjele. Svoj uspjeh dugujem njima jer su oni moja snaga i podrška. To je životni primjer jedne djevojke koja je počela karijeru iz maloga grada, a uspjela je zahvaljujući publici i tome što je s njima na istoj valnoj duljini', rekla je Lepa Brena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!