OČITO NEŠTO ZNA

Leonardo DiCaprio mora na sud i to kao svjedok na suđenju za pranje novca

11.10.2022 u 15:13

Bionic
Reading

Holivudski glumac Leonardo DiCaprio našao se na federalnom popisu svjedoka koji će svjedočiti na suđenju za pranje novca protiv zvijezde Fugeesa Prasa Michaela. Poznati glazbenik optužen je za pranje milijuna iz fonda malezijske vlade, od kojih su neki korišteni za financiranje filma 'Vuk s Wall Streeta'

Na podužoj listi svjedoka, koje je okupio federalni tim u tužbi protiv Prasa Michela, optuženog za sudjelovanje u pranju novca vrijednosti većoj od više milijardi dolara, naći će se i holivudski glumac Leonardo DiCaprio, budući da je njegov film 'Vuk s Wall Streeta' financiran djelomično upravo tim novcem.

47-godišnji DiCaprio već je 2019. godine svjedočio u Washingtonu, a čini se, po sudskim spisima, sada bi trebao biti ponovno pozvan i to na suđenje protiv Michela koje počinje 4. studenog.

Pras Michel 49-godišnji je reper kojeg se javnost još uvijek dobro sjeća po njegovom angažmanu u hip hop grupi Fugees, a njegovo se ime povezuje sa 40-godišnjim malezijskim biznismenom Jho Lowom, koji je u međuvremenu postao bjegunac i koji je navodno pronevjerio milijarde iz malezijskog državnog fonda za ekonomski razvoj 1Malaysia Development Berharda, poznatijeg kao 1MDB.

Sam Michel navodno je primio između 8 i 40 milijuna dolara za svoj angažman kao pomagač Lowu. Osim DiCaprija, na listi svjedoka navodno bi se trebalo naći i troje zaposlenika Bijele kuće iz doba kada je njome vladao Donald Trump - bivši šef zaposlenika John Kelly, bivši zamjenik savjetnika za nacionalnu sigurnost Matt Pottinger i bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost H.R. McMaster.

  • +4
Leonardo DiCaprio Izvor: Profimedia / Autor: Greg Allen/Backgrid / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pras se već našao 2019. na optuženičkoj klupi kada je optužen da je Lowu pomogao da prevari američku vladu prijenosom više od 21 milijuna dolara prekomorskih sredstava. Gotovo milijun dolara od tih sredstava navodno je bilo usmjereno u predizbornu kampanju Baracka Obame 2012. godine i to preko 20 donatora kako bi se izbjeglo otkrivanje.

DiCaprio je nesvjesno postao upleten u sve kada je pristao da Michel pomogne u financiranju 'Vuka s Wall Streeta', no čim je saznao za tužbu podignutu protiv repera, odmah se obratio Ministarstvu pravosuđa kako bi pomogao u istrazi.