NJEGOV PONOS

Legendarni Paul McCartney ima čak petero djece, a evo što znamo o njima

31.03.2023 u 06:26

Bionic
Reading

Iako je u glazbenom svijetu najpoznatiji kao jedan od članova legendarnih Beatlesa, za svoje petero djece - Heather, Mary, Stellu, Jamesa i Beatrice - Paul McCartney poznat je samo kao tata

Osim što se obožava baviti glazbom, postoji još jedna stvar u kojoj uživa Paul McCartney - to je njegova uloga tate. Legendarni glazbenik postao je otac 1969., kada se oženio fotografkinjom Lindom Eastman i posvojio njezinu kćer iz prijašnjeg braka, Heather (60).

Tijekom braka dobili su još troje zajedničke djece - Mary (53), Stellu (51) i Jamesa (45). Linda je 17. travnja 1998. preminula od karcinoma dojke, a smrt voljene supruge McCartneyju je jako teško pala.

Godine 2002. vjenčao se s Heather Mills, s kojom je dobio najmlađu kćer, danas 19-godišnju Beatrice, u listopadu 2003., a par se rastao kada je malena imala samo tri godine.

  • +2
Paul McCartney s djecom Izvor: Profimedia / Autor: kpa / United Archives / Profimedia

McCartney je od 2011. godine u braku s Nancy Shevell, a sva njegova djeca su odrasla. U veljači 2023. osvrnuo se na svoj odnos s njima tijekom godina. 'Uvijek sam samo pokušavao dati im neke smjernice, ako bih vidio da im je to potrebno, no to je bilo većinom dok su bili mlađi. Sada kada su stariji, oni vode mene!'

Heather Louise McCartney, 60

Najstarija od petero djece je Heather Louise McCartney. Rođena je u braku Linde Eastman s njezinim bivšim suprugom Josephom Melvilleom Seejem Jr. 31. prosinca 1962. u Tusconu u Arizoni. Razveli su se kada je imala tri godine, da bi 1967. Linda upoznala slavnog glazbenika, zaljubila se u njega i gotovo preko noći preselila se s Heather u Englesku.

Par se vjenčao 2. ožujka 1969., a nekako u isto vrijeme McCartney je službeno posvojio Heather. Baš kao što su i njezini roditelji bili veliki kreativci, tako se i Heather bavi umjetnosti. Studirala je tisak u Photographers' Workshopu u Covent Gardenu u Londonu.

Nakon toga upisala je keramiku i dizajn i postala etablirana keramičarka, a na kraju je pokrenula liniju proizvoda za kućanstvo pod nazivom Heather McCartney Designs. Velika podrška u tome itekako joj je bio otac te nikada nije krio koliko je ponosan na svoju najstariju kćer.

Mary Anna McCartney, 53

Prvo zajedničko dijete Linde i Paula McCartneyja, Mary Anna, rođena je u Londonu 28. kolovoza 1969. i to kada su se Beatlesi raspadali. Mary je odlučila krenuti majčinim stopama i postala fotografkinja.

'Mama me odvela u svoju mračnu komoru u Sohou, gdje je sama izradila malu sliku. Uzela je taj komadić praznog bijelog papira i stavila ga u posudu, a zatim mahala njime, nakon čega se crno-bijela slika počela pojavljivati poput magije', prisjetila se svojedobno Mary, čiji su radovi tijekom godina bili izloženi u galerijama diljem svijeta, a radila je i za prestižne časopise poput GQ-a, Voguea i Sunday Timesa.

Godine 2015. upravo je ona odabrana da fotografira kraljicu Elizabetu II kada je ušla u povijest kao najdugovječnija vladarica, a pet godina kasnije snimila je dvije velike zvijezde - svog oca Paula McCartneyja i Taylor Swift - za naslovnicu Rolling Stonea.

Kako je rekla, očev osobni fotograf postala je tijekom lockdowna u pandemiji koronavirusa, kada je snimila i naslovnicu njegova albuma. Uz fotografiju, Mary se bavi filmom pa je 2021. režirala debitantski dokumentarac 'If These Walls Could Sing' o povijesti studija Abbey Road, u kojem su snimali Beatlesi, Pink Floyd, Kate Bush i drugi...

Uz sve to, strastvena je kuharica i zagovornica veganstva pa je objavila nekoliko veganskih kuharica, među kojima je i ona koju je sastavila s ocem i sestrom Stellom. Trenutno vodi emisiju 'Mary McCartney Serves It Up'.

Mary je od 1998. do 2007. bila u braku s redateljem i producentom Alistairom Donaldom, s kojim je dobila dvojicu sinova Arthura i Elliota, a trenutno je u braku s redateljem Simonom Aboudom, s kojim ima sinove Sama i Sida.

Stella Nina McCartney, 51

Dvije godine nakon Mary, Stella je rođena 13. rujna 1971. u Londonu. Danas je ona najpoznatija od sve McCartneyjeve djece zahvaljujući karijeri modne dizajnerice. Modom se počela baviti još kao 12-godišnjakinja, kada je počela dizajnirati odjeću, da bi sa 16 odradila praksu kod Christiana Lacroixa u Parizu.

Nakon toga je nastavila studirati modu u nekim od najelitnijih londonskih škola, uključujući prestižni Central Saint Martins, a jedan od profesora, Edward Sexton, kasnije joj je pomogao da lansira svoju prvu kolekciju za Chloe.

Sa samo 26 godina, 1997., Stella je imenovana kreativnom direktoricom Chloe. Kako je kasnije otkrila, njezina radna praksa od samog je početka bila u potpunom sukobu s ostatkom modne industrije, zbog čega je odmah naletjela na ogroman otpor.

No ništa od toga nije ju moglo zaustaviti, pa je 2000. proglašena dizajnericom godine, da bi iduće godine, nakon što je utrostručila prodaju luksuznog francuskog brenda, napustila Chloe te pokrenula vlastiti brend i nazvala ga po samoj sebi.

Godine 2003. udala se za Alasdhaira Willisa, konzultanta kojeg je unajmila da joj pomogne pokrenuti vlastitu liniju. Vjenčanje je održano u najvećoj tajnosti u Škotskoj, a u braku su dobili četvero djece, sinove Millera i Becketta i kćeri Bailey i Reiley.

U poslovnom smislu važna godina za nju bila je 2018., kada je odabrana da dizajnira haljinu za Meghan Markle za zabavu nakon kraljevskog vjenčanja, a potom je od konglomerata Kering otkupila potpuno vlasništvo nad svojom markom.

James Louis McCartney, 45

Jedini McCartneyjev muški nasljednik, James Louis McCartney, rođen je 12. rujna 1977. u Londonu. On je ujedno jedini koji je krenuo očevim stopama i nastavio se baviti glazbom. Danas je uspješan pjevač, tekstopisac i glazbenik, a s ocem je surađivao na brojnim projektima, uključujući McCartneyjeve solo albume 'Flaming Pie' i 'Driving Rain', na kojima je svirao bubnjeve i gitaru, a bio je i koautor nekoliko pjesama.

Godine 2010. objavio je album 'Available Light', već godinu kasnije stigli su 'Close at Hand' i 'The Complete EP Collection', a 2013. objavio je album 'Me', koji je producirao Paul McCartney, a koji je ujedno u osmoj pjesmi 'Thinking About Rock and Roll' otpjevao prateće vokale.

Kada nije na pozornici, James je iznimno povučen i nerado govori o svom privatnom životu.

Beatrice Milly McCartney, 19

Najmlađa od petero djece, Beatrice, rođena je 28. listopada 2003. u Londonu u drugom braku Paula McCartneyja s Heather Mills. Upravo je Heather, gostujući svojedobno kod Oprah Winfrey, otkrila da je Beatrice zapravo 'pravo čudo' jer su joj liječnici rekli da nakon dvije izvanmaternične trudnoće i četiri spontana pobačaja neće moći ostati trudna.

Par se razišao 2006., kada je Beatrice imala tek tri godine, a razvod je finaliziran 2008. godine. O njoj se ujedno najmanje zna iako se ponekad pojavi s ocem u javnosti. Njezina majka iznimno je ponosna upravo na to što ju je uspjela sačuvati od znatiželjne javnosti pa njezine fotografije danas ne možete ni pronaći.

A upravo je svoju tada sedmogodišnju kćer McCartney angažirao da baca latice na njegovom vjenčanju s Nancy Shevell 9. listopada 2011. godine.

'Beatrice kaže da je 99 posto kao ja, no ne znam je li to dobra stvar. Mislim da je uzela najbolje od nas oboje, jer smo oboje muzikalni, a ja sam je učila i svirati saksofon. Ona je briljantna pjesnikinja i to je očito naslijedila od oca', izjavila je svojedobno Heather Mills.