SASVIM ISKRENO

Lada Tedeschi o obitelji, krivim procjenama i najvećem postignuću

06.05.2017 u 18:35

Bionic
Reading

U povodu međunarodne konferencija za mlade poduzetnike LEAP Summit, koja se ovog vikenda održava u zagrebačkom Studentskom centru, poduzetnica i predsjednica Nadzornog odbora Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio odgovarala je u video intervjuu na pitanja mladih studenata ekonomije i otkrila mnogo toga o sebi, ocu kao uzoru, školovanju u Milanu, suprugu Talijanu i djeci koje smatra svojim najvećim uspjehom

Članica poznate obitelji Tedeschi, Lada Tedeschi Fiorio, rijetko istupa u javnosti, no ovog puta to je napravila u live intervjuu za sve zagrebačke studente ekonomije i poduzetnike, ali i one u svijetu koje je ovog vikenda okupila LEAP Summit konferencija. Evo kako im se predstavila:

'Ja sam Lada, trkačica na duge pruge u životu i u parku, majka Carla i Giorgie, prijateljica, kolegica, supruga. Supruga prije svega ostaloga i mentorica mladima', poručila je Lada. Na pitanje koliko je njezina najveća želja u biznisu bila raditi u jednoj velikoj korporaciji poput Atlantic Grupe, istaknula je da je prije svega uvijek htjela - raditi, biti korisna u poslu, doprinositi svojim znanjem i biti dio tima.

'Jednostavno se dogodilo da postanem dio Atlantic grupe i doprinosim njezinu rastu. Kad sam joj se pridružila prije 20 godina, to nije bila velika kompanija, bilo nas je manje od 100 ljudi, a danas nas je skoro pet tisuća', rekla je. Otkrila je i tko je najviše utjecao na njezin poslovni život.

'Najveći uzor već u srednjoj školi bio mi je moj tata koji je bio poslovni čovjek. Taj njegov način i energija, ideje, sve oko njega mi se činilo jako privlačnim. Nakon oca, svaki kolega s kojim sam surađivala i s kojim danas surađujem uzor su i inspiracija, od svakog sam ponešto naučila. Tata je bio taj koji me usmjerio. Mama je bila sudac i kad sam joj jednom rekla da bih krenula njezinim vodama, poručila mi je neka ipak odaberem neku žensku profesiju.

Priznala je kako se svakodnevno suočava s vlastitim pogreškama, a u prošlosti ju je jedna veća kriva procjena u poslu prisilila na određene životne odluke.

'Iz toga sam puno naučila. Moraš shvatiti zbog čega su se dogodile greške i na koncu oprostiti sebi. Da nema krivih procjena, ne bi bilo ni onih pozitivnih', zaključuje Lada.

Svojim najvećim uspjehom u životu smatra svoje dvoje djece, 14-godišnje blizance koji su, kaže, 'samostalni, odgovorni veseli, normalni i zainteresirani za sve oko sebe'.

'Što su takvi i moja je zasluga jer sam im kao majka u životu primjer. Ako je to ono što sam uspjela svojim primjerom, onda je to moj najveći uspjeh', objasnila je Lada Fiorio.

Tijekom školovanja u Milanu upoznala je svog današnjeg supruga, Talijana Alessandra Fioria, koji, otkrila je, u šali zna reći kako sa svojom punicom ima najbolji odnos jer se ne razumju.

U njezinoj obitelji govore se talijanski i hrvatski svakodnevno. 'Carlo i Giorgia od prvog dana slušaju i govore talijanski. Rođeni su u Milanu, trebali su biti mali Talijani, no to se, eto, nije dogodilo. Kad smo svi zajedno, pričamo talijanski, kad sam sama s njima, pričamo hrvatski', objasnila je.

Istaknula je kako joj je u životu trčanje jako puno pomoglo jer zahtijeva trud, samodisciplinu i upornost. A te vrline potrebne su joj za uspješne odnose u svim aspektima života. Počela je trčati slučajno, na nagovor prijatelja, iako je mislila da je to dosadna rekreacija koja uopće nije za nju. No nakon svakog treninga osjećala se sve bolje, tako da odustajanje više nije bilo opcija. Trčanje joj je pomoglo i da se oslobodi stresa s kojim se suočava na poslu.

Na pitanje što bi promijenila u svom životu, odgovor je bio: 'Baš ništa jer sve što se dogodilo, dovelo me do točke gdje sam sada.'

'Život nam uvijek daje lekciju, na nama je hoćemo li iz toga nešto naučiti i izvući ono pozitivno ili negativno', kaže Lada Tedeschi Fiorio.