euro potjera

Kviz 'Potjera' uveo je novu valutu, a natjecatelje će razveseliti uvećani iznosi u brzopoteznim pitanjima

03.01.2023 u 12:53

Bionic
Reading

Od 1. siječnja Hrvatska je počela s korištenjem eura pa su i natjecateljske emisije na HRT-u morale promijeniti iznose iz kuna u eure. Emisija 'Tko želi biti milijunaš?' podebljala je osvojive iznose, a jučer je prikazana i prva 'Potjera' s iznosima u eurima

Uvođenjem eura promijenile su se mnoge stvari u Hrvatskoj, a time i zabavne natjecateljske emisije koje gledatelji rado gledaju na televiziji. Prije nekoliko dana doznalo se kako će popularan kviz 'Tko želi biti milijunaš?' 'podebljati' glavni dobitak, a i ostale pragove do zadnjeg koraka. Jučer je emitirana prva epizoda popularne 'Potjere' s novim iznosima u eurima, što je iznenadilo mnoge gledatelje.

Promjenom valute promijenili su se i iznosi u popularnom kvizu, a, slijedeći praksu kviza Tarika Filipovića, i 'Potjera' je malo povećala iznose kako bi došli do zaokružene svote novca. Umjesto 3500 kuna koje su u minuti natjecatelji mogli osvojiti, sada mogu zaraditi čak 500 eura.

Logično, i lovci sada nude iznose u eurima.

  • +2
Tko želi biti milijunaš? Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

U prvoj 'euro' emisiji u završnoj potjeri protiv simpatičnog lovca Kreše ostala su dva natjecatelja koja su zaradila 14.000 eura, no lovac je ipak bio bolji pa su prvi euri još uvijek nepodijeljeni.