nakon nove godine

Uvođenje eura donosi i velike promjene u ‘Milijunašu': Evo koliko će iznositi glavna nagrada

17.12.2022 u 09:06

Bionic
Reading

Nakon što od 1. siječnja euro zamijeni kunu i postane službena valuta u Hrvatskoj, promijenit će se i iznos glavne nagrade u kvizu HRT-a ‘Tko želi biti milijunaš‘. Tako glavna nagrada više neće iznositi milijun kuna već će biti malo 'podebljana'

Ni popularni HRT-ov kviz 'Tko želi biti milijunaš' neće zaobići promjene koje će donijeti promjena službene valute u Hrvatskoj. Naime, uvođenjem eura će se, promijeniti i ljestvica koja vodi do milijuna i ona više neće biti u kunama, nego, očekivano, u eurima. A time će se promijeniti i iznosi koje natjecatelji mogu osvojiti.

'Kviz 'Tko želi biti milijunaš' nastavlja s emitiranjem nakon Nove godine, sa sadašnjim imenom te iznosima u eurima. Iznosi će biti nešto viši u odnosu na dosadašnje, te vjerujemo kako će gledatelji i dalje sa zanimanjem pratiti naš kviz. Što se tiče kviza 'Potjera', sadašnji iznosi bit će preračunati u Euro', rekli su s HRT-a za tportal.

Kako od osoba bliskih produkciji kviza doznaje Slobodna Dalmacija, iznos glavne nagrade nakon uvođenja eura iznositi će 150 tisuća eura, što znači da će se preračunato u kune, natjecatelji ubuduće boriti za milijun i sto trideset tisuća kuna.

Prva emisija s eurima pod voditeljskom palicom Tarika Filipovića bit će emitirana 5. siječnja iduće godine. Unatoč promjenama iznosa i činjenici da se natjecatelji neće boriti za milijun eura, naziv kviza će ostati isti jer tako nalaže licenca. Ovom promjenom iznosa s HRT-a su vjerojatno željeji zadržati približno iste iznose kakvi su bili u kunama.

U različitim europskim zemljama različite su i glavne nagrade. Tako u zemljama poput Austrije, Nizozemske, Njemačke, Španjolske i Italije glavna nagrada u iznosi milijun eura, dok su je neke druge zemlje iznos nagrade prilagodile pa tako natjecatelji u Grčkoj i Sloveniji imaju priliku osvojiti sto tisuća eura.

uvijek sa stilom

Brojni poznati nisu propustili pogledati Eciju Ojdanić u novoj ulozi, a Tarik i Lejla Filipović bili su magnet za poglede: Oni su najtrendi par naše scene

Pogledaj galeriju