glazbena poslastica

Kultni album 'Angel's Breath' predstavljen u Muzeju suvremene umjetnosti

06.10.2020 u 12:14

Bionic
Reading

Angel’s Breath kultni je album, odnosno projekt Milana Mladenovića, legendarne rock figure ovih prostora koji nas je nažalost napustio 1994. godine i Mitra Subotića Sube, vrhunskog glazbenika i producenta koji je u Brazilu, gdje je tragično i stradao 1999. godine, postao eminentni producent pred kojim su bile najbolje profesionalne godine

Nakon beogradske promocije, album je predstavljen i Zagrebu u ponedjeljak, 5. listopada u Muzeju suvremene umjetnosti. Croatia Records, Zadužbina Milana Mladenovića i obitelj Mitra Subotića Sube udružili su snage kako uspomena na Milana i Subu ne bi izblijedila. Rezultat je objava albuma s remasteriranim snimkama na CD-u i bogato opremljenom vinilu nakon 26 godina - ideja koja je dovela do albuma Angel’s Breath svijetu je bila prijeko potrebno onda, a i danas je, stoji u priopćenju.

Prisutni prijatelji, kolege, partneri i suradnici imali su priliku ekskluzivno pogledati dokumentarni film Praia do Ventu Eternu nastao od arhivskih snimaka u režiji Đorđa Marjanovića za vrijeme Milanovog boravka sa Subom u Brazilu, a sve obogaćeno i Milanovim dnevničkim zapisima. Osim ovog iznimno važnog i emotivnog djela također je premijerno prikazan spot za pjesmu Metak s kadrovima također iz Brazila - te davne 1994. Milan i Suba su planirali snimiti spot, kamerman je bio angažiran, ali spot sve do danas nije ugledao svjetlo dana. Zasluga je to redateljice Marije Vukić koja je od gomile snimaka složila fantastičan spot - prikaz spiritulnog brazilskog puta Milan, Sube i suradnika.

Dokumentarac bi svjetlo dana trebao ugledati na godišnjicu Milanove smrti, 5. studenoga dok će spot premijerno biti prikazan u četvrtak, 8. listopada. I Đorđe i Marija iznimno su bili počašćeni što im je ukazano povjerenje da nakon 26 godina svojim redateljskim radom odaju počast Milanu i Subi.