FOSTER BRILJIRALA

Kritičari ne kriju oduševljenje novom sezonom serije 'True Detective'

09.01.2024 u 19:31

  • +5

'True Detective', 4. sezona

Izvor: Profimedia / Autor: HBO MAX / Planet / Profimedia

Bionic
Reading

Dugo iščekivana nova sezona HBO-ove antologijske kriminalističke drame 'True Detective' izbjegla je ono što je moglo biti nesretan obrazac neparnih sezona koje su hvaljene od strane kritičara, a parnih koje su zaradile mješovite reakcije

Od 28 recenzija koliko ih je Rotten Tomatoes do sada prikupio na račun nove sezone serije 'True Detective', baš sve su pozitivne. Treba napomenuti da zgoditak od 100 posto na ovoj popularnoj stranici za filmove i serije ne znači da su svi recenzenti novoj sezoni dali savršene ocjene, budući da Rotten Tomatoes nikada ne otkriva prosjek. Zapravo, dosta recenzenata novoj sezoni serije dalo je ocjenu 7,5/10.

U cjelini, čini se da je konsenzus taj da je nova sezona serije 'True Detective' ispunjena jezivom atmosferom i opojnom tamom, a da je pripovijedanje skromnije od prethodnih serija (ima šest epizoda umjesto dosadašnjih osam).

Jodie Foster, koja predvodi novu sezonu u ulozi detektivke Liz Danvers, brojni recenzenti posebno izdvajaju što je, uzimajući u obzir činjenicu da je to njezina prva glavna TV uloga od 1975. godine, prilično dobro.

'Jodie Foster, Kali Reis i scenaristica/redateljica Issa Lopez su nevjerojatna ekipa. Ovo je najbolja izvedba Foster koju sam vidjela, što govori puno toga, dok novopridošla Reis eksplodira na ekranu. Iako nije savršena, ova sezona itekako je dostojna 'True Detective' brenda', riječi su kritičarke Grace Randolph iz 'Beyond the Trailera'.

Julian Roman s MovieWeba se složio, rekavši: 'True Detective: Night Country' vraća nas kvaliteti prve sezone, donoseći zlokobnu odiseju brutalnih ubojstava u zamrznutom, nemilosrdnom okruženju. Jodie Foster i Kali Reis su privlačne protagonistice'.

Meghan O'Keefe iz Decidera napisala je: Nova 'True Detective' sezona ne pogađa šmekerske noir note po kojima su [Nic] Pizzolattove sezone serije bile poznate, ali je jasna i zastrašujuće zabavna. Foster je fantastična, Reis je otkriće, a López autorica u usponu'.

Meksička producentica, spisateljica i filmska redateljica preuzela je funkciju glavnog scenarista hit serije HBO-a od dosadašnjeg scenarista Nica Pizzolatta, koji u novoj sezoni nastupa u ulozi izvršnog producenta. ​

Dugo iščekivana nova sezona serije 'True Detective' na HBO Max-u debitirat će 14. siječnja.

  • +6
Jodie Foster Izvor: Profimedia / Autor: Katie Jones for The Wrap / Shutterstock Editorial / Profimedia