NAPETI NASTAVCI

Krenulo je snimanje šeste sezone nagrađivane serije 'Kruna': Evo što nas očekuje u samom finalu

03.08.2022 u 15:03

Bionic
Reading

Jedan od Netflixovih najuspješnijih projekata posljednjih godina sigurno je serija 'Kruna', a prati život i intimne odnose britanske kraljevske obitelji. Gledatelji su sada u napetom iščekivanju zadnje, šeste sezone, čije je snimanje upravo krenulo

Produkcija serije 'Kruna' potvrdila je za medije da je krenulo snimanje zadnje, šeste sezone. Iako je prvotno redatelj hit serije Peter Morgan rekao da će se odustati od šest sezona te da će peta biti zadnja prikazana, na koncu se predomislio.

Zadnje dvije sezone koje će tek biti prikazane obuhvatit će razdoblje od kraja 90-ih pa sve do odlaska princa Williama na studij.

Snimanje serije 'Kruna' Izvor: Profimedia / Autor: Ivan Harris / Capital pictures / Profimedia

Dakle pratit ćemo turbulentno razdoblje u kojem kraljica Elizabeta svjedoči razvodima svoje djece; princa Charlesa i princeze Diane, čiji je raskol krenuo već 1992., da bi se finalno razveli 1996., a istovremeno pratimo razvod princeze Anne od Marka Philipsa te onaj princa Andrewa i Sarah Ferguson.

Uloga princeze Diane pripala je već u petoj sezoni glumici Elizabeth Debicki, a preuzela ju je od mlađe kolegice Emme Corin. Dobro poznati Dominic West utjelovit će princa Charlesa dok je Imeldi Staunton pripala čast igrati kraljicu Elizabetu II. Ona je ujedno treća glumica koja igra kraljicu u ovoj hvaljenoj seriji.

Prije nje kraljicu je sjajno prikazala Olivia Colman, a u prve dvije sezone glumila ju je Claire Foy.

Lesley Manville preuzela je ulogu princeze Margaret, a zadnje dvije sezone bavit će se i zadnjim godinama njezinog života.