'ZVIJEZDE PJEVAJU'

Iva Jerković i Ivo Amulić najviše su oduševili žiri, a Danijela im poručila: 'Mene ste ranili, a te neke rane su divne'

19.03.2022 u 22:33

Bionic
Reading

Jubilarna, deseta sezona showa ‘Zvijezde pjevaju’ stigla je na male ekrane, a po prvi puta natječe se jedan muško-muški i jedan žensko-ženski vokalni par

Kako je prethodno najavljeno, uz Danijelu Martinović, Juricu Pađena i Marka Tolju, žiri glazbenoga showa na Prisavlju ove sezone postao je bogatiji za novog člana, pjevačicu Zorica Kondžu.

Osam novih parova pokazat će svoje pjevačke sposobnosti, a slušat ćemo ih u brojnim žanrovima, od popa, rocka i countryja preko rock'n'rolla i balade pa sve do funka, dancea i novog vala.

Prvu epizodu nove sezone glazbenoga showa otvorila je glumica Areta Ćurković uz Gorana Boškovića, a led su probili izvedbom hita 'I've Got a Feeling' dance zvijezde 90-ih, Kasandre.

Areta & Goran | I've Got a Feeling (M. Buljan / S. Salečić - R. Pilepić) Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

''I've got a feeling' da će ovo biti najbolja sezona ikad. Pomičete svoje osobne granice, znate li koliko hrabrosti treba za to? Hvala vam što ste to poručili svojim prvim nastupom, a sve ostalo je zasad manje bitno', rekla je Danijela Martinović. Za svoju izvedbu Areta i Goran dobili su 21 bod.

Prvi muški par sastavljen od radijskog i televizijskog voditelja Roberta Ferlina i Marija Lipovšeka Battifiace drugi je zauzeo pozornicu na Prisavlju, a u showu su debitirali pjesmom 'Amigo'.

Robert & Mario | Amigo (A. Dedić) Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

'Meni ova njihova izvedba, oda prijateljstvu, zvuči kao da tu ima i nešto više od prijateljstva. Toliko su mi tužni bili, kao da se druže jer se nitko drugi ne želi s njima družiti', našalio se Jurica Pađen. 'Mi kao primorski kraj nismo mogli imati bolje predstavnike. Napokon će cijela Hrvatska vidjeti kakve smo mi 'fiumani' budale', izjavio je Marko Tolja.

Za svoju izvedbu dobili su 24 boda.

Kao treći par večeri, pjevačica Lu Jakelić i redatelj Mario Kovač izveli su pjesmu 'Dancing in September'.

Mario & Lu | Dancing in September (M. White / A. McKay / A. Willis) Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

'Scenski su bili jako sugestivni, na sceni ste kao da vam je ovo osma emisija. Vrlo ste me ugodno iznenadili', rekla im je Danijela Martinović nakon izvedbe.

Voditeljica emisije 'Dobro jutro, Hrvatska', Maja Ciglenečki s mentorom Stjepanom Lachom nastupila je kao četvrti par večeri. Na pozornici na Prisavlju izveli su pjesmu 'Ponoćna zvona' Nene Belana. 'Kako si skrivala to da znaš pjevati?', pitala ju je Barbara nakon nastupa i izazvala pljesak publike.

Njezin glas pohvalio je i Marko Tolja te naglasio da se veseli sljedećim izvedbama. Za svoju izvedbu pjesme Nene Belana Maja i Stjepan dobili su čak 29 bodova.

Maja & Stjepan | Ponoćna zvona (N. Belan) Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

Voditelj Antun Ponoš i Lara Antić Prskalo zatim su nastupili s hitom Prljavog kazališta, 'Ako tražiš nekoga'.

'Ja ne znam što mi se dogodilo, možemo li ponoviti?', izjavio je voditelj 'Kućnih ljubimaca' nakon izvedbe, a njegovu tremu uočila je i kolegica Barbara Kolar.

Antun & Lara | Ako tražiš nekoga (J. Houra - J. Houra / I. Prajo) Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

Komičarka Marina Orsag uz mentoricu Ivanu Kindl nastupila je sljedeća uz poznati duet 'Ja sam vlak' Nine Badrić i Emilije Kokić. Svojom razigranom izvedbom oduševile su žiri i publiku u studiju.

Marina & Ivana | Ja sam vlak (M. Buljan - S. Cvikić) Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

'Marina, ti znaš pjevati i to je točka. To već znamo. Uz Kindl, koja je doktor ove emisije, mislim da ćeš daleko dogurati', izjavio je Marko Tolja, a za svoj nastup dobile su 24 boda.

Nakon Marine i Ivane, na pozornicu se popela glumica Iva Jerković i mentor Ivo Amulić. Ovaj dvojac izveo je pjesmu Tedija Spalata, 'More snova', a već na samom početku izvedbe dobili su ovacije publike.

'Imenjaci su uspjeli ono što je zadatak pjesme, da te prenese u neko drugo vrijeme ili neki drugi prostor. Unijeli su se u tu pjesmu i uspjeli su sugerirati to o čemu pjevaju. Za prvi put, jako dobro ispunjene uloge', pohvalio ih je Jurica Pađen.

Iva & Ivo | More snova (Z. Stipišić - M. Ban) Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

'Mene ste ranili, a te neke rane su divne', rekla im je Danijela Martinović, a za svoj nastup dobili su 31 bod.

Izvedbom pjesme 'Nije mi svejedno', prvu epizodu desete sezone showa 'Zvijezde pjevaju' zatvorili su glumac Marko Braić i mentorica Gina Damjanović.

'Interesantna boja glasa, ima nekih nazalnih tonova. Bit će nešto od tebe', rekla mu je Zorica. 'Bio si najuvjerljiviji večeras', pohvalio je glumca njegov imenjak, Marko Tolja, a za svoj nastup dobio je 28 bodova.

Marko & Gina | Nije mi svejedno (BoyTronic - BoyTronic / N. Badrić / A. Vuica) Izvor: Društvene mreže / Autor: HRT

Na samom kraju emisije, Barbara Kolar i Duđko Ćurlić gledateljima su obznanili kako je glasanje otvoreno, a za svoje favorite mogu glasati do sljedeće subote kada će jedan par napustiti emisiju.

Glumica Iva Jerković i mentor Ivo Amulić nalaze se na samom vrhu ljestvice, dok su na njezinom dnu voditelj Antun Ponoš i Lara Antić Prskalo.