očita razlika

Kraljica Elizabeta veliki je uzor Kate Middleton, no njih se dvije ipak u jednom drastično razlikuju

06.08.2022 u 22:53

Bionic
Reading

Dok se Kate Middleton ugleda u kraljicu Elizabetu kako bi se što bolje pripremila za svoju ulogu kraljice kraljice supruge, sličnosti između ovih dviju žena postaju sve očitije. No, po pitanju odgoja djece kraljica Elizabeta i vojvotkinja od Cambridgea potpune su suprotnosti

Iako ih u dijeli generacijski jaz od 56 godina, kraljica i Kate Middleton dijele ključne kvalifikacije za svoje kraljevske uloge: tihi stoicizam, nepogrešivu diskreciju i čvrstu odanost. Međutim, ove se dvije žene razlikuju u svom pristupu obiteljskom životu, a to je vjerojatno odraz njihovih generacijskih razlika i podrijetla, piše magazin People.

Kate, koja je majka princu Georgeu (9), princezi Charlotte (7) i princu Louisu (4) nije rođena u aristokratskoj obitelji 'pa smatra da i trebala slobodno vrijeme provoditi sa svojom djecom,' kaže izvor za magazin People.

Nasuprot tome, kraljica je rođena u kraljevskoj obitelji i stupila je na prijestolje u dobi od 25 godina nakon iznenadne smrti svog oca, Georgea VI., 1952. godine. U to je vrijeme već bila majka dvoje djece. 'Bilo joj je vrlo teško pomiriti ulogu supruge i majke i šefa države. Nije imala nikakve uzore', kaže za magazin People kraljičina biografkinja Sally Bedell Smith.

  • +21
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Njezina majka Elizabeth bila je vrlo dobra kraljica supruga, a titulu supruge monarha jednog će dana steći i Kate i Camilla, vojvotkinja od Cornwalla. Elizabeth je ponešto naučila od svog oca. Ali na neki način, morala je razviti vlastiti pristup tome da bude kraljica,' biografkinja dodaje Bedell Smith.

Kraljica se oslanjala na dadilje i osoblje po pitanju brige o njezinoj tada maloj djeci, a ona i njezin suprug princ Philip često su bili odsutni na dulje vrijeme provodeći vrijeme na turnejama i službenim dužnostima. Međutim, mnogo se toga promijenilo kada je riječ o roditeljstvu u monarhiji. Kao novopečeni roditelji, William i Kate poveli su princa Georgea sa sobom na turneju po Australiji kada je imao samo godinu dana.

  • +19
Britanska kraljevska obitelj na balkonu Buckinghmske palače Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Katein aktiviran i uključen pristup roditeljstvu nije jedini način na koji je dala moderan utjecaj svojoj ulozi u kraljevskoj obitelji. Kateina kampanja o društvenim pitanjima kao što je rani razvoj djeteta razlikuje je od njezine mentorice; ona taj rad vidi kao ključnu misiju za desetljeća koja dolaze.

Zbog svoje uloge šefa države, kraljica nije bila u istoj poziciji kao Kate se posebno zagovara točno određena pitanja. Međutim, oboje dijele prirodni afinitet za povezivanje s javnošću. Kate, kao i kraljica, može 'natjerati svaku osobu da se osjeća važnom te tri sekunde koje posveti za razgovor s njom', kaže autorica i povjesničarka Amanda Foreman te dodaje kako ta vještina, koja, uz određenu obuku zahtijeva i urođeni talent, 'projicira neposrednost i čini da se osjećate bliskima, što je nevjerojatno—postoje ljudi koji to jednostavno ne mogu.'