IMA TU MATERIJALA

Kraljevska obitelj Monaka mogla bi dobiti svoju verziju serije 'Kruna'

26.05.2023 u 08:40

Bionic
Reading

Iako je britanska kraljevska obitelj često negodovala zbog Netflixove serije 'Kruna', jedna bi kraljevska obitelj vrlo rado gledala sebe na malom ekranu. Monaška obitelj ozbiljno razmišlja o svojoj inačici serije, a cijela produkcija bila bi u rukama obitelji

Iako britanska kraljevska obitelj mnogo zamjera produkciji serije 'Kruna' koja je u šest sezona odlučila prikazati njihovu obiteljsku povijest, činjenica je da je serija zaslužna za porast njihove popularnosti. Dio kolača sada bi htjela i monaška kraljevska obitelj koja je spremna gledateljima 'servirati' vlastitu povijest, ali i skandale koji su ih obilježili.

Uprizorenje obiteljske povijesti će pratiti veliku povijest vladajuće obitelji Grimaldi, čiji su članovi princ Albert II i princeza Charlene, ali pokojni princ Rainier III koji je oženio glumicu Grace Kelly.

Ipak, ova obitelj projekt je pametno osmislila tako da je produkcija u rukama onih kojima najviše vjeruju - njih samih!

Produkcijski projekt potpisuje produkcijska tvrtka na čijem su čelu ni više ni manje nego sinovi princeze Caroline od Hanovera ujedno i unuci Grace Kelly, Andre i Pierre Casiraghi i snaha Beatrice Casiraghi (rođ. Borromeo).

Prvo im je u planu napraviti film, a tek kasnije bi se iz svega mogla razviti i serija.

Prvi nastavak bit će film pod nazivom 'Part I – The Rock', koji će se fokusirati na Grimaldijevo prvo osvajanje Monaka u kasnom 13. stoljeću. Podržavajući papu i zauzimajući stav protiv cara Svetog rimskog carstva, u 15. stoljeću prvi put su postali gospodari Monaka. Svaki princ od Monaka nosi prezime Grimaldi, što ih čini najdugovječnijom kraljevskom obitelji u Europi.

No, po završetku filma postoje ambicije da se iz projekta izrodi niz filmova, pa čak i TV serija jer se u obitelji Grimaldi svakako skriva dosta materijala kao stvorenih za ispričati gledateljima.

  • +5
Princeza Charlene i princ Albert s blizancima Izvor: Profimedia / Autor: CRY-NPFR-Jean Charles Vinaj. / The Photo One / Profimedia