ZABAVA NA SARDINIJI

Mogu li aktivisti upropastiti vjenčanje budućeg jordanskog kralja?

24.05.2023 u 20:29

Bionic
Reading

Pripreme za vjenčanje godine, koje bi se 1. lipnja trebalo održati u Jordanu, u punom su jeku, a sada je otkriveno kako će prijestolonasljednik princ Hussein bračne zavjete s Rajwom izmijeniti tamo, no slavlje će se održati nekoliko dana kasnije na raskošnoj zabavi na talijanskom otoku Sardinija

Prije velikog svadbenog dana koji jordanskog princa očekuje u lipnju, kraljevska obitelj održala je svečanu zabavu u čast predivne mladenke Rajwe al Saif i to u njezinom obiteljskom domu. Na svečanosti su svekrva i snaha blistale i pokazale da su u sjajnim odnosima, a kraljica Rania uputila je i nekoliko riječi kojima je okupljenima jasno pokazala da je vrlo zadovoljna odabirom svog sina.

I dok se još sliježu dojmovi od zabave Rajwi u čast, jordanska kraljevska obitelj, točnije organizatori njihovog vjenčanja suočavaju se s problemima. Naime, kako pišu talijanski mediji, princ Hussein i Rajwa al Saif će se službeno vjenčati 1. lipnja u Jordanu, no veliko slavlje trebalo bi biti tek nekoliko dana kasnije, 10. lipnja i to na talijanskom otoku Sardinija.

A upravo tamo pojavili su se i problemi nakon što su se za podizanja hale za vjenčanje u zaštićenom području javili lokalni aktivisti i borci za zaštitu okoliša. Naime, prema pisanju Il Messaggera, hala je izrađena od čelične konstrukcije više od 10 metara, duge najmanje 50 i široke 30 metara, a izgrađena je na ekskluzivnom posjedu Ville Joy, koja je iznajmljena za ovaj veliki događaj.

  • +7
Svečanost uoči vjenčanja princa Huseina Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Odmah su se zbog toga javili ekolozi iz Legal Intervention grupe koji su rekli kako žele da se odrade sve provjere prije negoli se sjenica podigne, nakon čega se oglasio i gradonačelnik Francesco Lai koji je rekao kako je poslao inspektore na teren koji su ustvrdili da za sjenica nije korišten ni centimetar betona, zbog čega nisu potrebna dopuštenja. Uz to je dodao kako će sjenica biti uklonjena odmah nakon svadbene zabave.

Prema saznanjima La Nuove, vila je iznajmljena na čak tri mjeseca, a na samoj zabavi trebalo bi biti oko 450 gostiju, uključujući predstavnike europskih kraljevskih obitelji, ali i neke šefove država.