prestigao beckhama

Kralj Charles značajno se obogatio, a zahvaliti može i razvodu s Lady Di

16.04.2023 u 17:47

Bionic
Reading

Kralj Charles III. gotovo je udvostručio bogatstvo kraljevske riznice koje sada iznosi oko 600 milijuna funti što ga čini jednim od najbogatijih Britanaca

Prema najnovijim procjenama financijskih stručnjaka, kralj Charles III. je nakon smrti kraljice Elizabete gotovo udvostručio bogatstvo kraljevske riznice koje sada vrijedi oko 600 milijuna funti. Time je postao jedan od najbogatijih Britanaca, prestigavši na listi obitelj Beckham i sir Eltona Johna.

Procjenjuje se kako je pokojna kraljica raspolagala budžetom vrijednošću koja je u novcu i nekretninama iznosila 370 milijuna funti.

No, kralj Charles III. je preuzimanjem trona donio vlastito bogatstvo koje ponajviše može zahvaliti profitu s posjeda Duchy u Cornwallu, a nagađa se kako je osjetan faktor i ušteda na odjeći jer je kralj poznat po tome da nosi iste outfite kroz više godina.

'Jedan sam od onih ljudi koji ništa ne vole baciti. Radije održavam i krpam odjeću, nego da je bacim', pojasnio je jednom prilikom.

  • +5
Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla u Njemačkoj Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dobro upućeni izvor tvrdi kako je razlog u njegovoj štedljivosti za koju može zahvaliti razvodu s princezom Dianom nakon kojeg je počeo drugačije upravljati novcem.

'Nakon razvoda je postao razborit u štednji prihoda koji stižu s Duchyja. Ne govorimo o nekim ogromnim iznosima, riječ je o nekoliko desetaka milijuna funti, ne više', pojasnio je izvor za The Times i dodao:

'Postoje sugestije prema kojima je Camilla u zajednički budžet donijela nezanemarivu količinu novca u vezu, no to nije točno.'

Prije nego što je preuzeo prijestolje, kralj Charles godišnje je zarađivao oko 15 milijuna funti od zarade koju donosi prodaja proizvoda proizvedenih u Duchyju koji je sada pripao princu Williamu.

Procjenjuje se kako je na ovaj način tijekom proteklih deset godina zaradio oko 212,7 milijuna funti, te oko 180 milijuna funti od nekretnina u Londonu, Milton Keynesu i Cornwallu.

Smrću kraljice Elizabete II. naslijedio je oko 22 milijarde dolara u vrijednosti nekretnina koje pripadaju kraljevskoj riznici, a obuhvaćaju Buckinghamsku palaču, Duchy u Lancasteru, Duchy u Cornwallu i palaču Kensington. Uz to, tu je i 15 milijardi funti vrijedno materijalno nasljeđe koje nije na prodaju.