'idealan kompromis'

Kralj Charles 'jako je razočaran' što neće moći vidjeti Meghan Markle i svoje unuke

13.04.2023 u 14:01

Bionic
Reading

Cijeli svijet je jučer dočekao odluku princa Harryja i Meghan Markle i njihovom prisustvu na krunidbi kralja Charlesa III., šestog svibnja ove godine. Kralj je, rekli su sinoć kraljevski izvori, 'sretan' što će Harry, njegov sin, kojeg naziva svojim 'dragim dječakom' prisustvovati na tom velikom događaju

No, navodno je 'jako je razočaran' što će Meghan Markle će ostati kod kuće u rezidenciji para u Montecitu s jednogodišnjom Lilibet i Archiejem, čiji je četvrti rođendan na isti dan kada i ceremonija, koja će se održati za nešto više od tri tjedna.

Kraljevski stručnjaci rekli su sinoćnja odluka Harryja i Meghan ''idealan kompromis'. Vijest prati dugotrajnu svađu između Sussexovih i ostatka kraljevske obitelji, koja se zahuktala posljednjih mjeseci nakon objavljivanja memoara princa Harryja nazvanih 'Rezerva'

  • +11
Kraljevska obitelj slavi Uskrs Izvor: Profimedia / Autor: Yui Mok / PA Images / Profimedia

'Htio ga je tamo. Tužno je, jako je razočaran što neće vidjeti Meghan ili svoje unuke, ali razumije situaciju', poručuju kraljevski izvori koji smatraju Harryjevu odluku da prisustvuje ceremoniji krunidbe u Westminsterskoj opatiji potencijalnom 'maslinovom grančicom', nakon ranijeg zahtjeva da se njegova obitelj ispriča njemu i Meghan.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Par je tjednima odgađao odgovor na svoj poziv, uzrokujući poteškoće organizatorima zaduženim za složen raspored sjedenja, prijevoz i sigurnost za starije članove kraljevske obitelji, svjetske vođe i druge uglednike. Izvori su pregovore opisali kao igru ​​'transatlantskog ping-ponga', a Harry je navodno želio brojna jamstva prilikom dogovora. Harry će se na krunidbi prvi put u javnosti suočiti sa svojim ocem i bratom nakon objavljivanja njegovih kontroverznih memoara, u kojima je opisao fizički sukob s Williamom i žestoko kritizirao maćehu Camillu. I dok mnogi u kraljevskom kućanstvu osporavaju većinu onoga što je par naveo, svi žele ne otežati stvari 74-godišnjem monarhu.

Izvori kažu da je odluka Meghan da ostane u Kaliforniji s dvoje male djece para došla kao olakšanje u nekim krugovima, nakon straha da bi njezina prisutnost mogla povećati obiteljske napetosti. Navodno Harry planira samo 'leteći' posjet, a izvori bliski Sussexima jučer su dali naslutiti da se neće vratiti u Buckinghamsku palaču kako bi se okupio s ostatkom obitelji i sudjelovao u daljnjim događajima tijekom vikenda krunidbe.