NAPETO U KULINARSKOM TV SHOWU

Kraj MasterChefa za Filipa Šovagovića

04.05.2014 u 22:41

Bionic
Reading

Filip nije uspio zadiviti strogi žiri svojim kulinarskim vještinama te je večeras napustio TV show MasterChef

Za pripremu što maštovitijeg i što finijeg jela od veprovine, Ranko Filip i Nives na raspolaganju su imali sat vremena i 15 minuta.

Ranka je jako zanimalo što će Filip pripremiti, jer je bio uvjeren da će se raditi o nekom neobičnom jelu. I bio je u pravu, ali je upravo to jelo bilo zadnje koje je Šovagović pripremio u najpoznatijoj hrvatskoj kuhinji.

'Palo mi je samopouzdanje jako. Nemam taktiku. Osjećam se kao razbijena vojska', izjavio je Filip koji je bio u velikoj prednosti i siguran da će pobijediti.

'Ne bi bilo zgodno da odletim već sada', priznao je na početku kuhanja. Imao je problem kod odabira namirnica, jer nije imao koncept jela koje će pripremati. Zaključio je da će svaki segment jela raditi posebno, a u obilasku žirija Andrej i Dino su mu pomogli savjetima s reduciranjem aceta balsamica.
 

'Ono jelo je na granici gastronomske sprdnje', Andrej je bio oštar kad je vidio ono što priprema Filip, a Radovan je pokušao 'smiriti' situaciju. Šovagović je imao problema s čipsom koji je, umjesto na ulju, pržio na maslacu. 

Posljednje jelo na redu za kušanje bilo je Filipovo. Dok je išao prema žiriju, najviše ga je strah bilo za čips koji je pripremio. Najviše je vjerovao u žličnjake i svoj pire od paprike. Kad je kušao njegovo jelo, Andrej je rekao da korištenje svježeg sira s mesom dosta komplicirano i teško, a kombinacija malo prepečenih bukovača i brusnica mu je bila dobra. Ali u svemu je bilo previše maslaca, a veprovinu je dobro ispekao.

Na putu do pobjede i prolaska u polufinale Ranku, Nives i Filipu stajao je još jedan Test osjetila. U restoranu ih je dočekao Andrej, a ispod zvona koja su se nalazila ispred njih - primamljivi desert. Neke namirnice u tanjuru su se mogle raspoznati na prvi pogled, dok je za ostale bilo potrebno dobro naoštriti svoja osjetila.
 
'Nisam počeo pisati na vrijeme sastojke zato što je ta krema bila fakat prefina. I taj biskvit je fakat bio predobar. I taj sladoled, predobro sve', iskreno je priznao Filip. Nives je započela pisanje svojih odgovora s kremom, no jedan ju je sastojak mučio.

Prije proglašenja rezultata, žiri je nabrojao sastojke ukusne poslastice. To su bili: čokolada, kakao, višnje, naranča, šećer, zobene pahuljice, lješnjak, vrhnje, kardamom i sladoled od vanilije. Najgori, ali daleko najzabavniji u izazovu je bio Filip sa samo tri točna odgovora.

'Mislim, ja sam se potpuno smeo s tim čokoladnim biskvitom, to je bilo potpuno prefino. Ja sam zaboravio da se to treba sve napisati', komentirao je svoje posljednje mjesto Filip. Ranko je bio nešto bolji od njega s četiri točna odgovora, no ne zna gdje je pogriješio.

Pobjednica Testa osjetila bila je Nives sa šest točnih odgovora te je time ostvarila još jednu pobjedu u najzahtjevnijoj hrvatskoj kuhinji. Andrej je zaključio da kandidati nisu briljirali, ali da nešto više od pola točnih odgovora 'nije loše'.

Filip je napustio MasterChef i kazao da mu je favorit Ranko Zidarić i da bi volio da on pobijedi u finalu.