problemi u obitelji

Kontroverzni šaman u kojeg se zaljubila princeza Martha Louise zadaje nove glavobolje norveškom kralju

09.09.2022 u 06:22

Bionic
Reading

Kći norveškog kralja Haralda početkom lipnja zaručila se za duhovnog vodiča i nadarenog iscjelitelja Dereka Veretta. No zbog njegovih posljednjih izjava otac Marthe Louise sada je prisiljen razgovarati sa šamanom

Norveški kralj Harald i kraljica Sonja podržavaju sve što njihovu 50-godišnju kćer Marthu Louise čini sretnom. I zato su se razveselili kad se princeza ponovno zaručila u lipnju nakon što se oporavila od razvoda 2016. godine i samoubojstva pokojnog supruga Arija Behna, s kojim je dobila troje djece, Maude, Leah i Emme.

No kralj nije sretan zbog kontroverznih ranijih te novijih izjava protiv cjepiva za covid-19 i osporavanja opasnosti virusa princezinog budućeg 47-godišnjeg supruga Dureka Verretta. Kako donosi njemački časopis Bunte, prisiljen je razgovarati s iscjeliteljem i piscem, ujedno duhovnim učiteljem slavnih sljedbenika u Los Angelesu, poput Gwyneth Paltrow i Nine Dobrev te zvijezde serije 'Dawson‘s Creek' Jamesa Van Der Beeka.

Naime Verrett se nedavno zarazio koronavirusom, a za njega je virus posebno opasan jer mu je hitno potreban novi bubreg i čeka na transplantaciju. No umjesto da skrene pozornost na rizike koje nosi infekcija, umanjuje sve što ima veze s temom covida-19. Čak je tvrdio da je ozdravio uz pomoć takozvanog spirit optimizera. Uz to, šaman na svojoj stranici prodaje spirit optimizer za oko 220 eura. Prije pandemije je izjavio da alternativnu medicinu smatra 'rješenjem za rak'.

  • +4
Norveška princeza Martha Louise i Durek Verrett Izvor: Profimedia / Autor: Lise Åserud / AFP / Profimedia

Norveški kralj dosad je bio suzdržan u izjavama o partneru svoje kćeri. Ali nakon ovih događaja osjetio se prisiljenim zauzeti javni stav. Na pitanje o izjavama njegovog budućeg zeta, Norveškoj novinskoj agenciji rekao je da će 'razgovarati s Durekom'. Norveška kraljevska obitelj ne želi se povezivati ​​s teorijama zavjere. Kralj je istaknuo da ne želi uvrijediti njegovu kulturu alternativnih metoda liječenja, ali da će pokušati 'pronaći rješenje' kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali. S njim se složila supruga Sonja.

Prema riječima glasnogovornice kraljevske obitelji, oni nisu nije uključeni u planiranje vjenčanja. Međutim to ne treba čuditi. Princeza se odrekla svih prava koja su podrazumijevala njezinu kraljevsku ulogu 2002. godine, kad se udala za norveškog umjetnika Arija Behna. Svoj drugi brak sklopit će uz blagoslov obitelji, ali ne uz njihovu financijsku potporu.