KAO KULA OD KARATA

Konačan pad holivudskog mogula: Kraj karijere, propast modnog carstva i razvod braka

11.01.2018 u 12:04

Bionic
Reading

Prvo ga je više od 60 glumica optužilo za seksualno zlostavljanje, potom ga je Akademija filmskih umjetnosti izbacila kao svog člana, a sada, kao vrhunac svega, stigao je razvod desetogodišnjeg braka s Georginom Chapman. Dizajnerica modne kuće Marchesa, koju su obožavale slavne glumice, našla se na mukama jer zbog braka sa 'seksualnim predatorom' više nitko ne želi nositi njezine kreacije

I službeno je - filmski moćnik Harvey Weinstein, kojeg su mnoge glumice Hollywooda optužile za seksualno zlostavljanje, i vlasnica modnog carstva Marchesa Georgina Chapman potpisali su papire za razvod.

  • +3
Harvey Weinstein Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osramoćeni 65-godišnjak tako je ostao i bez posljednje stabilne karike u svom životu - 41-godišnje supruge, s kojom ima dvoje djece, 7-godišnju Indiju i 4-godišnjeg Dashiella. Među brakorazvodnim papirima, koji su procurili u javnost, nalaze se detalji oko skrbništva nad njihovom djecom, ali i novčani podaci.

Budući da su u braku bili više od deset godina te imaju potpisan predbračni ugovor, Georgina Chapman dobit će puno više novca nego što se nagađalo.

A sve je počelo u listopadu prošle godine, kada su holivudske glumice optužile filmskog moćnika za zlostavljanje. Iako je isprva čvrsto stajala uz svog supruga, Georgini Chapman očito je sve to dozlogrdilo, a shvatila je i koliko cijeli slučaj utječe na njezin modni brend Marchesa, koji su voljele mnoge glumice, pa je i službeno potvrdila da napušta svog supruga.

Više od 60 žena javno je progovorilo o neprimjerenim susretima s Weinsteinom i seksualnom zlostavljanju, a on je, nakon što ga je supruga napustila, rekao: 'Sjeo sam sa svojom suprugom Georginom, koju volim više od svega, i razgovarali smo o tome što je najbolje za našu obitelj. Ona je predložila da se razdvojimo, a ja sam joj rekao neka učini ono što joj nalaže srce. Njezina je odluka ta da se rastanemo.'

  • +50
Seksualni skandali Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njezina bliska prijateljica, glumica Alyssa Milano, otkrila je kako je Georgina Chapman zbog cijele situacije iznimno tužna i u teškoj situaciji. 'Ovo sve nije bilo lako za nju, no uvjerena sam da će iz svega izaći jača nego ikada. Zaslužuje to. Ona je dobra žena', rekla je Alyssa Milano.

No razvod je za nju trenutno najmanja stavka jer je njezinu modnom carstvu, upravo zahvaljujući ponašanju njezina bivšeg supruga, došao kraj. Modnu kuću Marchesu i njezine kreacije obožavale su poznate dame, osobito glumice koje su u tim haljinama suvereno vladale crvenim tepihom.

  • +5
Slavne ljepotice u haljinama modne kuće Marchesa Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Modnu kuću prvo su panično počeli napuštati zaposlenici, a potom su glumice holivudske 'A' liste, uključujući Siennu Miller, optužile Weinsteina da im je prijetio sabotiranjem karijera ukoliko odbiju nositi kreacije njegove supruge na crvenim tepisima.

Prvi put ove godine otkad Marchesa bilježi globalan uspjeh nitko od glumica s holivudske 'A' liste nije se pojavio na dodjeli Zlatnih globusa u haljini s potpisom te modne kuće. Sve redom bježale su od njezinih kreacija kao vrag od tamjana, ne želeći da ih se povezuje s njom ili ozloglašenim filmašem.